En vecka på en helg...

Känns verkligen så. Jag och C lyckades klämma in hur mycket grejor som helst under 2 dagar och en kväll/natt. Kommer lite bilder senare.

FREDAG:
När jag kom upp satt vi och snackade en stund med kompisen E och hennes son V från Sthlm som var hos sina föräldrar på besök. Sen bytte vi om och svirade om oss och sen iväg ner i värmen till ån där vi skulle kliva på flotten som skulle ta oss ut på vattnet. Vi blev ca 17 tjejer. Vi hade dukat långbord och hade mat med oss som var beställt från en restaurang i närheten. Vi puttrade genom ån och lade sen ankare och käkade våran mat. Det var potatissallad, rostbiff, lax, kyckling, skinka, sallad, bröd och lite andra grönsaker. Jättegott! Men oj så mätt man blev. Det var mat för ett helt kompani så det var nog ungefär hälften kvar efter när vi käkat klart. Sen åkte vi ut på sjön en vända och 2 badade också. En otroligt härlig kväll med solen som sken och varmt var det också. Satt i halvkorta vita jeans och ett linne. Så mysigt!!!! Sen åkte vi tillbaka genom ån, steg i land och cyklade hem till en av tjejerna där vi hade efterfest. Vi satt ute på deras nybyggda veranda som var inglasad. En trevlig kväll blev det. Sen cyklade vi hem på natten och gick ut med C´s hund Zlatan innan vi satt och snackade hemma hos C och käkade Twist som vi hade vunnit på en tävling på tjejfesten. Sen var det läggdags.

   

LÖRDAG:
Startade med frukost, sätta på sig ridkläderna och sen körde vi hem till C´s föräldrar och red vid 10 en ordentlig runda. Var väl tillbaka vid 12.30 eller nåt sånt.  Det var bra varmt, men gick bra när vi var mycket inne i skogen. Sen åkte vi hem och packade med oss matsäck och åkte ner till min stuga och lade oss nere på bryggan vid sjön och solade och badade hela eftermiddagen. Det var 25 grader i vattnet. Alldeles ljummet! Nu lär det nog vara ännu varmare kan jag tro...
Sen åkte vi hem och fick då besök av E och V en sväng igen och även hennes mamma. Satt och pratade med dem en stund och åt mat o drack lite cider medan de fikade. Sen blev det snabba ryck och hoppa in i duschen och byta om för då var det dags för Irländsk afton. Vilken kväll det blev! Helt underbar musik! Det var väl en 12-15 spelemän som spelade allt från blockflöjt, banjo, fiol, gitarr till slagverk. Var så häftigt! Några var från byn och brukar spela tillsammans, men sen var det också inlånade folk + en kille C.D som spelar i ett annat band annars och som bor granne med C och som bara hoppade in också och spelade. Sånt drag och stämning var det. Irländsk musik är ju så glad och medryckande. Var svårt att dansa men man stod och stampade takten med fötterna och händer. Mot slutet var det dem som dansade lite också. Blev cider för hela slanten för min del. Tordes inte dricka nåt annat och slutade också ganska tidigt eftersom vi skulle upp och rida på söndagen igen. Mot slutet pratade vi även med killen C.D som hoppat in och spelade och vi tog lite kort på varandra och så eftersom vi inte tagit så mycket kort under kvällen så vi anlitade C.D till det. Han var väl lite på lyset, men bilderna blev bra i alla fall, desto roligare blev dem på honom ;)

Vi cyklade väl hem vid 1-tiden eller nåt sånt för att gå ut med Zlatan på promenad. Vi bestämde oss då för att besöka C.D efter vi kommit hem för att se hur han bodde och förhoppningsvis spela lite mer för oss :) Men när vi kom tillbaka satt redan C.D på C´s trapp till verandan och höll på att skrämma livet ur oss i mörkret. Så han hängde på in till oss istället och satt och snackade och spelade både gitarr och piano för oss tills han slocknade på golvet. Vid det laget hade det ljusnat ute och klockan var nog bortåt en 4 eller nåt sånt. Så vi fick väcka honom och hjälpa honom hem för då var han inte gåbar längre. Han hade aldrig klarat sig hem på egen hand kan jag inte tro. Jag fick hjälpa honom på med skorna och sen fick han hålla en arm runt mig och en runt C och jag fick ta hans gitarr i högsta hugg och sen knallade vi hem med honom. Han gick lätt framåtlutad så gällde att hålla emot :) Så väl hemma hos honom fick vi hjälpa honom av med skor och skinnjackan och bädda ner honom i soffan. Han sover på ett loft annars och det var inte riktigt läge att krångla upp honom dit :) Kanske skulle hjälpt honom av med jeansen också ;) I säng kom han i alla fall. Inte dåligt att ha två tjejer som bäddar ner en hemma heller.  O inte varje dag man får bädda ner en söt musikerkille heller. Han mådde inte bra dagen därpå. Först vid 17 var han på benen.

SÖNDAG:
Sov inte många timmar. Vaknade redan vid 7.20. Klockan 10 var vi iväg och red igen vid C´s föräldrar. Sen åkte vi iväg och badade vid en annan sjö. Tyvärr drog det in ett åskväder sen så blev inget sol och mer bad den eftermiddagen. Så vi fick istället äta vår matsäck hemma hos C. Sen satt vi och tog det lugnt ute på verandan resten av dagen tills vi käkade middag. Efter det tog vi en långpromenad innan det var dags för mig att åka hemåt och då var jag rejält trött. Körde rejält sakta på vissa partier då det är mycket vilt och då särskilt älg och rådjur vid den tiden och väldigt tät skog så det är svårt att hinna med att bromsa om det skulle springa ut nåt. Var hemma strax efter 22 på kvällen. Somnade som en liten gris!


Så håller ni inte med mig om att det var en rätt innehållsrik helg? Jag har också blivit inbjuden av C.D på musikfest som han och hans band anordnar den 16 augusti. Då kommer det också fem andra band som ska spela. Så då åker jag till C igen för att gå på festen. Ska bli jättekul! Händer mycket i lilla byn. Det är en sån annan mentalitet på landet sådär än hemma i stan. De är mer öppna och pratiga vilket är jättekul. I stan tycker jag det känns mer tillknäppt och skulle man prata med en vilt främmande person skulle den undra om man var dum i huvudet. I byn där vi har stuga är det inte alls så. Där kan man börja prata med vem som helst och säga nåt utan att det är nåt konstigt. Att ha varit där 2 helger har gjort mig gott!

Ja det var min helg det. Nu är jag tillbaka på jobbet igen. Känns lite trist! Men jag har ju fortfarande min vecka i september att se fram emot. Har också fått klartecken från ett ställe där jag ska börja rida till hösten 1 gång i veckan. Ska bli jätteskoj! Har ju blivit en riktig ridtjej nu ju ;) Det är verkligen min grej. Men ska förstås fortsätta att träna gym också.
Nu ska jag ta och jobba vidare lite. Kommer ett besök strax efter 15 idag och sen är det hemgång. Ikväll ska jag ut med några tjejkompisar och käka tacosbuffé på ett ställe i stan. Man måste ju ta vara på det vackra vädret och hitta på saker även om man jobbar!

Hej hopp!

Kommentarer
Postat av: mia

Å vad härligt du haft och vad glad du verkar! All lycka till dig kompis :)

Kramar!

2008-07-30 @ 17:18:32
Postat av: Norpan

Mia: Tack gumman! :)Ja att vara i byn med C och vara med om alla bravader vi alltid råkar ut för + allt kul man får vara med om har nog lyft mig en hel del. Ser också fram emot nästa fest :) o höra dem spela. Hoppas att du mår lite bättre! Var gjorde du dina tatueringar förresten? Var det på stan? Kramar!

Postat av: Lennart

Verkar ha varit en späckad och intensiv helg. Fast mest av allt verkar du ha haft det trevligt och härligt.

2008-07-31 @ 10:16:17
URL: http://trannel.blogg.se/
Postat av: Norpan

Lennart: Jepp en intensiv men väldigt rolig helg! Sånt behöver man emellanåt!

2008-07-31 @ 10:42:14
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: mia

Det är olika personer som gjort dem. Mest nöjd är jag med dom som är gjorda på bluebird på stan. Vad ska du göra?

2008-07-31 @ 10:44:14
Postat av: Norpan

Mia: Mailar dig istället.

2008-07-31 @ 11:49:24
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Mika

Super härlig helg du haft och du verkar vara i toppform! Härligt att höra och kul att det här med ridningen fortsätter även i höst -. det verkar ju helt klart vara din grej.



Tack för kommentaren hos mig.



Kram

Mika

2008-07-31 @ 22:10:18
URL: http://msmika.blogg.se/
Postat av: Norpan

Mika: Ja, det har verkligen varit en kanonhelg. Har inte kunnat bli mer lyckad. Bra väder och allt!

Ja, det ska verkligen bli jättekul att få lite mer teknik också till hösten. Älskar verkligen att vara ute och rida. Sån otrolig frihetskänsla! :) Kram

2008-07-31 @ 22:31:08
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Albin

Sv: Ja, det har du rätt i :P Det var typiskt. De var ju ingådda i allt :D

2008-08-01 @ 11:24:29
URL: http://abbbe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback