Glögg och nostalgi med Big brother...

Tänk fram tills för 3 år sedan drack jag inte ens glögg och nu älskar jag det! Jag tyckte det smakade som koncentrerad saft och alldeles för sött! Äckligt rent ut sagt! Konstigt att man kan lära sig att älska något... Det var nästan från den ena dagen till den andra som jag började gilla det. Kommer tom. ihåg när. Jag hade praktik efter min utbildning och blev bjuden på glögg på ett utav ställena som jag var. Fick väl en sort som var extra god eller nåt... :) Lite mysigt att glögga om kvällarna nu i höst/vintermörkret!

Trött och frusen var jag när jag kom hem sent nu på kvällen. Varit och kollat på brorsan som spelat elitseriespel i tennis. Det var kallt som sjutton i tennishallen! Så fick roa Hugo och studsa omkring lite så man blev varm :) När jag kom hem tog jag en kopp hjortronsglögg och en julskinksmörgås! Gott! När man hittar julskinka i butiken börjar det verkligen gå mot jul! Men lite svårt att tänka sig när det är flera grader varmt och regnet slår som spön i backen! Jag hoppas faktiskt att det blir lite snö på min födelsedag/julafton i alla fall. Förra året var det ingen alls. Känns helt fel att börja leta julklappar också. Känns som det inte är mer än oktober, tidig november. Men imorgon är det 1 december redan! Vart tog hösten vägen???

Fastnade framför Big brother på tv! :) Det var ett tag sen det gick! Starkaste minnet från det är nog när Peter ställde sig och pinkade på mattan inomhus och i sin egen väska efter en hård kväll/natt med alkohol ;) På morgonen undrade han varför hans jeans var blöta! Men nu får jag nog ändå stänga av för det är dags att krypa ner i sängen så det blir några timmars sömn innan det är dags att åka tillbaka till jobbstan igen.





Första adventshelg...

Fredagen:  Avslappande! (efter lite matinhandling). Tittade på Idol och myste med räkor o vitt vin! :) Heja Erik!!!! Som nummer 2: Heja Calle!!!!

Lördagen: Shopping med tjejgäng. Blev ett par jeans, en svart kortärmad topp med tryck och en långärmad topp. Sen blev det lunch på restaurang. Jag åt flundra med vitlöksfrästa champinjoner och potatis. Jättegott! Efter besöket på stan med tjejerna åkte jag till mormor för att hjälpa henne adventspyssla och få upp gardiner och lite annat. På kvällen blev det adventspyssel och sen fick jag besök av kompisen P och då blev det popcorn, godis och vin till filmen "Flickan som lekte med elden".


Stjärndraperi i vardagsrummet


Julstjärna på fot i köket

Söndag: Första advent och lång sovmorgon! Söndagssoft i soffan och sen glögg och "Trolltider" hos M & K. Avslutade eftermiddagen med en skräckis, en sann spökhistoria som hette "Fingerprints" (smakprov nedan). Helt okej film. Väl hemma igen blev det en grekisk sallad fast med lite annat gott i som blandade bönor, färska champinjoner, avokado bla. Kvällssoft med "One tree hill", "Gossip girl" och "Vem kan slå Fredrik och Philip". Nu blir det spikmattan och sen natti natti! Ännu en helg till ända som gått i ultrarapid! Var tar helgerna vägen????



Imorgon är det måndag igen och en rikig mötesdag. På kvällen ska jag kolla på brorsan som spelar seriespel i jobbstan innan det är dags att åka hemåt igen. Pappa, mamma, lilla H och svägerskan kommer dit och tittar också :)

Poliser och väktare på plats för att rädda Norpan...

Äntligen fredag! Idag var det segt att stiga upp och jag hade kunnat försova mig. Hade nämnligen ställt klockan på 5.00, men hade vaknat och stängt av och skulle bara vila mig lite till.... Dangerous! Som tur var tvärvaknade jag 5.23 och insåg att det var hög tid att stiga upp om jag skulle hinna till jobbet till 7.

Igår på eftermiddagen fick vi en liten överraskning på jobbet. Först kom chefen med en väktare och frågade om det var vi som larmat. "Nä!", sa vi och såg ut som fån. "Vi har ju inte ens några larm just nu. Vi har ju fått lämna ifrån oss dem för uppdatering". Till vår förvåning kommer vår assistent strax efter med 4 poliser och frågar om det är lugnt. Så 4 poliser och 1 väktare kommer för att ett utav våra personlarm har larmat. Jösses vilket pådrag! När det inte var någon av oss gick de vidare in till Ungdomsmottagningen som också har larm. När de kom tillbaka igen så stannade de och pratade med oss. Och när en av poliserna frågade om vi kollat alla som har larm nu kom en rätt komisk (eller ska man säga dum) kommentar från vår assistent: "Nej en satt i samtal, för det lyste rött på rummet, så där kunde jag inte gå in och störa!" Det var väl just där som det i så fall var MEST angeläget att gå in i så fall! Hmmmmm! Vad ska man säga!

Men de hade lyckats se att det var larm nummer 10 som larmat och när A, min kollega kollade på lådan som larmet legat i så var det hennes larm. Senare visade det sig att det legat i arkivrummet på vån 4 där larmkillen hade hållit på och grejat och lagt ifrån sig dem där. Och då hade A´s gått i gång på nåt sätt. Men nu vet vi ju i alla fall att vi blir ORDENTLIGT omhändertagna om vi någon gång skulle behöva larma på riktigt. Men det får man väl hoppas att vi slipper. Fast egentligen borde vi kanske larma lite oftare istället.... ;) Man kan ju alltid skylla på: "Gärningsmannen stack iväg åt det hållet ner i trappen!...."

Trevlig helg!

Funderingar...

Fick ett telefonsamtal nu på kvällen om att jag var en utav dem som var utvald för att gå vidare för ett jobb jag sökt. Först kändes det jättekul! Sen när jag lagt på och jag fick fundera lite fick jag lite ångestkänslor också! Jag trivs riktigt bra på mitt jobb just nu, känner att jag hittat mitt sätt att jobba på, jag känner mig trygg i min yrkesroll, har roligt på mitt jobb, har jättebra samarbetspartners, får ut och resa lite, är systemansvarig, delat webansvar och ett väldigt fritt jobb som jag styr över själv.

Jag har dessutom fått okej från min chef att få gå en högskoleutbildning till våren på 7,5 hp som är en uppdragsutbildning som kostar pengar, som jobbet betalar. Samtidigt har jag fortfarande bara 50% fast tjänst även om jag jobbar heltid just nu och det känns inte tryggt. Och det är jobbigt att pendla! Har trott att jag inte gått vidare eftersom jag inte hört något och det var rätt länge sen tiden gick ut. Men än har jag ju inte fått jobbet, så jag behöver fundera så mycket egentligen, men det känns jobbigt och kan inte komma ifrån att fundera! Så sammanfattningsvis är mina känslor väldigt delade just nu!




Bilresor is da thing...

Nyss kollat klart på ett avsnitt av Brothers and sisters och tårarna rinner som vanligt! Precis samma som med Grey´s anatomy. Vad utsätter man sig för??? :) Men älskar båda dessa serier!

Idag har jag varit på tripp till Borlänge för att besöka en Soc-placering. Det var jag och gruppledaren från ett av våra korttidsboenden som åkte upp. De hade missat att vi skulle komma så allt var en enda kaos, men det löste sig till slut ändå och vi fick den informationen som vi behövde och vi kunde prata med ungdomen som vi tänkt. Herre gud vilken dag! Men allt blev så tokigt och rörigt att vi inte kunde göra annat än skratta åt det! Vi märkte också att det var ett väldigt bra sätt att lära känna en person genom att sitta i bilen tillsammans i nästan 6 timmar! O kul att se hur mycket vi hade gemensamt som vi inte hade en aning om! Jag rider, han har ridit (ovanligt med en kille som rider), jag gillar bilar, han gillar bilar, filmintresse, väldigt lika humor osv. Så sån rolig bilresa har jag inte haft på länge kan jag säga. Har skrattat väldigt mycket idag! För att inte tala om hur roligt man kan ha när man kör efter GPS när man missar en sväng eller så! Men vad bra det är med GPS ändå! En utav de bästa uppfinningarna som gjorts definitivt!

Idag var definitivt sista gången jag äter mat på något ställe vi besöker. En utav de saker jag avskyr mest är potatisbullar och det har jag avskytt ända sen jag var yngre o gick i skolan. Vad fick vi till lunch? Jo, potatisbullar och torra baconskivor! Vi skulle kört på det vi tänkt från början, ätit efter besöket! Men men, lätt att vara efterklok och inte kom man på att vi kunnat stanna och käkat efteråt heller. Så var rätt rejält hungrig när jag kom hem!


Positiv inställning...

Hjälper det att tänka "Yippie, äntligen måndagmorgon o jag får äntligen gå till jobbet, hurra! Det här ska bli en kanondag!" Lite kanske. Jag skrev det på FB imorse och vännerna trodde väl jag fått nåt knäpp. Lite hördes det säkert att jag var ironisk men ändå. Fick igång dem i alla fall. Nån: Värst vad du var klämkäck så är på en grå och trist måndag!" Men jag tror det hjälpte lite faktiskt, för tänkte inte det vanliga: "Åhhhh vad jag vill gå och lägga mig igen! Fy sjutton för måndagar! Måndagar sucks! Och regnar gör det också ute som om det inte räckte att det var måndag! Och mörkt och trist är det! Det är ju skitlångt till helg ju!" Så ja, lite positiv inställning kommer man nog en bit på väg med i alla fall, även om det inte löser allt!

Kvällen har jag tillbringat med brorsonen medan pappa J och mamma Y var och tränade tennis, respektive ridning. O det gör jag så gärna! Han hade legat och sovit och vaknade precis till när jag kom. Sken som en liten sol när jag lyfte upp honom och han kramade om mig (myste in sig mot mitt bröst) som om "åh faster vad kul å se dig!" (hoppas jag i alla fall ;)) Så vi har haft en riktig myskväll. Har badat honom, matat honom och så har vi busat en massa förstås, läst böcker och shakat loss till "Djurens brevlåda" :) Den lyssnade jag på när jag var liten å :) Diggar den stenhårt! Här nedan kommer "Älgarna demonstrerar" Min klara favorit :)

Nu är det dags att lägga sig på spikmattan innan jag ska sova. Imorgon ska jag åka iväg till Borlänge med en kille från ett av våra korttidsboenden, personal alltså. Får sova ända till 7 om jag vill, då han kommer och hämtar upp mig här hemma i stan! Men lite tidigare stiger jag nog upp ändå. Skönt att käka frukost i lugn och ro. 




Min älsklingsplats på jorden...

Tillbringade gårdagen på landet i stugan, min älsklingplats på jorden! Känns dock alltid lite deppigt att vara där på hösten när alla utemöbler plockas bort och man fixar inför vintern, trots att den underbara solen äntligen visade sig för första gången på hela november! Får mig att läääääängta ännu mer till våren och sommaren! Men än dröjer det ett tag. Fick oväntat besök av M och barnen. Jättetrevligt! :) Vi blev kvar ett tag då vi fick lite krångel och fick kalla in hjälp från M´s sambo F som har lite längre armar än vad vi har :) Så till slut fick vi ordning på det hela och efter att ha packat ur kyl och frys åkte vi hemåt igen. Det går att vara i stugan på vintern också, men blir inte så ofta nuförtiden längre. Kvällen var så vacker med solnedgången att jag var tvungen att ta lite kort :) Vackrare än sådär blir det nästan inte.



(Klicka på de mindre bilderna för större format)
  
  
  

Idag har jag en riktig softarsöndag! Tvättar (iofs inte så mycket softa där), myser i soffan under en filt, gosar med lilla kisse, ska kolla på Johan Falk 5 och 6 och dricka glögg :)




Till Stockholm med krånglande cykel...

Igår när jag skulle till Stockholm började inte dagen bra! Gick ner i källaren för att hämta ut cykeln, hoppade upp och märkte att tramporna bara snurrade runt. Skit också! Kedjan hade hoppat av. Jaha, bara att hoppa av cykeln och göra sitt bästa för att försöka få dit den igen i ren panik! Den var omöjlig att få loss bakom tramporna så jag kunde dra runt den där den skulle vara och cykeln välte och krånglade. Ringde hem till pappsen för att försöka få skjuts. Men ingen svarade först och sen tutade det upptaget. Tåget gick 6.52 och klockan var nu nästan 6.40 när jag insåg att mitt bästa alternativ var att springa med cykeln och rulla i nedförsbackarna. När jag precis sprungit ut från området ringer pappa. Han kommer och hämtar upp mig. Springer tillbaka med cykeln och när jag kommer ut kommer pappa.

6.49 är jag framme, men inser att jag inte kommer hinna. Ska lösa biljett i automaten också. Med en minut försent åker tåget och får ta nästa. 7.15 går tåget som tur är. Tågen går tätt på morgonen. Och det är direkttåg så tar bara 52 minuter. Kollegan som ska åka från jobbstan har också missat sitt tåg för hon var försent ute och får också ta nästa tåg. Men vi hinner till kursen med 15 minuter tillgodo :)

23:e våningen uppe i Wennergren Center var kursen! O där på restaurangen äter vi också våran lunch bestående av lamm och ugnspotatis. En härlig utsikt över hela Stockholm där uppifrån. Mäktigt!!! Tog lite bilder: (Klicka på de små bilderna för större format)


Utsikt mot Sveavägen i Stockholm! Man kunde se Globen också, men den försvinner mot himlen på bilden.

  
 

Så även om dagen började dåligt så slutade den rätt bra ändå. Kursen var bra! Men promenaden hem i regnet var inte lika kul! Då längtade jag åter till Maldiverna med min paraplydrink på stranden ♥ När drar vi?



Norpan med paraplydrink på stranden? Jajemän!

Denna dagen var helt okej ända fram till eftermiddagen då jag fick ett samtal gällande ett barnärende där jag tyckte det blivit en bra lösning genom samarbete om hur vi ska gå vidare med det och vad händer, jo en allvarlig incident har inträffat som omkullkastar allt för tillfället! Ojoj, få se hur det blir att gå vidare nu. Det har förföljt mig resten av dagen. Satt och pratade med en kollega om det ett tag innan fikat. Det behövs ibland!

Som jag skrev på Facebook idag:
"Körde hem i REGN! Regn, regn och åter regn! Jag ser mig liggandes på stranden vid havet iii....Maldiverna med en paraplydrink i hand! Ja! Det tycker jag känns mer rätt faktiskt! :)"
Nån som vill följa med? :) November är en riktigt tung månad!
Men imorgon ska jag på kurs i Stockholm hela dagen och det blir en bra avkoppling känner jag! Och sen får jag ta tag i det igen på fredag. Nu är det dags för sängen!

Norpans glöggtopp!

Har lite ont i huvudet så ska alldeles strax gå och sussa. Inte mycket blev det gjort på kvällen. Telefonpratande, en mugg med choklad/chili-glögg liggandes under filt i soffan och kollade på 2 avsnitt till av "Kalla fötter".

Fy sjutton vilken bildag jag haft idag! Imorse hamnade jag bakom en pellejöns som låg och körde i 80 km/h och utan att kunna köra om pga. att det var så mycket trafik! När jag skulle hem och precis startat min hemfärd på 5 mil så hamnade jag i en bilkö på motorvägen pga. en bil som blivit ståendes precis där dubbelfilen blir till en. Så där satt jag i ca 20-25 minuter ungefär (som tur var inte längre). Och sen hamnade jag återigen efter en 80 km/h-bilist efter att ha kört om flera bilar innan det blev enkelfil! SUCK! Finns inget som kan reta gallfeber på mig så mycket som andra bilister! O när vi sen svänger av och ska ut på ännu en motorväg så är det så framförvarande bil nästintill parkerar i kurvan innan man kommer ut. 40 km/h går det i! Är nästan att man får slå på jetmotorn!!! ;) Jag skulle nog skaffa mig en liten moped istället ;)

Tänkte avsluta med min topplista med lättvinsglögg eftersom det snart är första advent:

♥1 Dufvenkrooks Chili- och chokladglögg (nyhet för i år)

♥2 Dufvenkrooks Hjortronglögg

♥3 Dufvenkrooks Blåbär- och lingonglögg

http://www.dufvenkrooks.se/


En annan sak Norpan inte klarar sig utan så här mot jul är Cloettas skumtomtar "Juleskum" med smak av jordgubb och även dem som är doppade i choklad! Mmmmmmmmm!!!!!
Gud vad mycket reklam det blev här då!!! Borde ju nästan få ett helt packe med glögg och juleskum ju! :)


Kräftor, barnvaktande, långpromenad...trött!

Har haft en härlig helg tillsammans med lilla brorsonen! Full gas hela tiden! :) Min mamma (H´s farmor) kom på besök en liten sväng på kvällen också för att hälsa på lille H. Så det blev finmiddag bestånde av kräftor och vitlöksbröd! Det är aldrig försent för kräftor!!!! :D

Lille H somnade i hysad tid och efter han vaknat på natten och fått välling och blöjan bytt så fick han sova bredvid faster istället där han somnade på en gång och sov ända till 7.30 :) Efter lite tittande på tecknade filmen Nemo, busat omkring, så blev det även en liten förmiddagstupplur till fasters stora glädje, då jag inte alls var utsövd vid 7.30. Så vi sov båda två i två timmar, innan det var dags att åka hem till brorsan och svägerskan för avlämning av lille H. Där blev jag bjuden på grekisk sallad som är gott oavsett årstid!

Efter en promenad på nästan 2 timmar, på 1 mil ungefär, kanske lite mer så slocknade jag på soffan! Och nu är det nog dags att gå och sova igen och kommer nog inte ha några som helst problem att somna! Hade önskat att man varit ledig EN dag till åtminstone. Tycker helgerna går på tok för snabbt! Imorgon är det dags för spruta nr 2 om allt går som det ska!

Här kommer två bilder på min lilla livsnjutande "solkatt" som jag tog igår! :)





Fredag den 13, men helgen är här....

Tänka sig att det är fredagen den 13 idag och jag har inte ens vare sig lagt märke till det eller tänkt på det! Så måste varit en rätt vanlig dag för mig idag med andra ord. Konstigt att jag inte tänkt på det med tanke på att jag i mitt jobb skriver dagens datum rätt ofta. Satt här i godan ro och tittade på Idol när det nämndes där. TUR jag inte tänkte på det under dagen...särskilt inte med tanke på att jag faktiskt hade lönesamtal med chefen på eftermiddagen... Inte den bästa dagen att lägga sånt på med lite eftertanke. Men det kändes riktigt bra! Kanske just därför jag inte alls tänkt på att det var fredag den 13...

Ikväll har jag ägnat mig åt att tvätta (inga missfärgade plagg eller krympta kläder än så länge...), fortsatt kolla på "Kalla fötter" och sen Idol och nyss tog jag mig ett glas vin och ska sen titta på fortsättningen av Idol :) Man måste ju fira in fredagen! Idag mår jag lite bättre igen och bara lite känning av halsen så imorgon hoppas jag att jag inte känner något alls, när lilla brorsonen ska komma! Hoppas ni får en trevlig helg! Kram på er och skål! Hoppas inga småbarn läser bloggen så jag får bastning för att jag leder in några i alkoholen värld ;)
 



Jaha så var det dags igen då...

Efter trötthet kommer ont i halsen... och efter ont i halsen kommer frysa och feber... (men bara lite än så länge som tur är!). En gång hann jag springa! :( Så ikväll har jag legat på sofflocket..höll jag på att säga... nä, men på soffan och kollat på den engelska serien "Kalla fötter" som är så himla bra! Orkade inte ens knäppa av för Criminal minds. Får kolla på reprisen. Lyckades somna ifrån serien ett tag också så jag fick ta tillbaka lite. Nu borde jag göra matlåda, men jag orkar inte! Funderar på att gå och lägga mig istället. Imorgon har jag lönesamtal på jobbet! Hur laddad är jag inför det på en skala? Typ 0,5! Kan någon ta det åt mig imorgon istället? ;)

Nästa vecka ska jag ta nöffnöffspruta nr 2! Då måste jag vara frisk igen! Dessutom ska jag på föreläsning på tisdagen och på kurs i Stockholm på torsdagen. Jag har faktiskt inte tid att vara sjuk!


Tröttis-Norpan...

Tröttheten gör sig påmind efter helgens partajande och personalfestande igår. Imorse kände jag mig som 7 svåra år och för att inte tala om eftermiddagen! 15.30 gav jag upp och åkte hem! Kände mig som i en dimma när jag satt och körde hemåt. När jag kom hem däckade jag i sängen och sov två timmar. Kändes som jag var medvetslös näst intill! Så nu efter att jag kollat på Bonde söker fru, Grey´s anatomy, So you think you can dance och vänner samt hunnit diska i pauserna är det dags att sova igen! Och så är det snart dags igen att sätta sig i bilen och åka till jobbet igen. På hösten känns det alltid som att sova, jobba och äta är allt man gör!

På lördag ska jag sooooooooooova! :) Sen natten mellan lördag och söndag lär det inte bli lika mycket sömn för då ska faster Norpan ha lilla H på besök för mamsen och pappsen ska på 30-årsfest. Lilla H är nu 10 månader. När jag har lilla H här så vaknar jag av minsta lilla ljud ifrån honom. Han brukar sova bra, men ljud gör de ju alltid ifrån sig. Sen lär han säkerligen vakna hyfsat tidigt. O jag lär ha fullt upp när han är vaken för lillparveln vill upp och gå hela tiden, bli road och så ska han ju käka och bytas blöja på därimellan :) Men det ska bli mysigt! Alltid lika mysigt att träffa lilla sötnosen!


Träningsfreaket tillbaka igår och hippie idag :)

Hippiefest på jobbet ikväll! Riktigt trevligt och lyckat! Vi fick gå tipspromenad och gissa vem av medarbetarna som var på bilden. Var bilder från ens barndom eller ungdom som vi fått skicka in i förväg. Sen blev det mat, chili con carne, sallad och bröd samt tidsenlig dryck som vi fick ta med oss själva. Jag tyckte jag festat tillräckligt i helgen så för mig blev det ett alkoholfritt alternativ med tanke på att jag ville komma hem till hemstan sen också med bilen :) Så det bidde Pommac! Det fanns redan 1919 faktiskt! Till efterrätt blev det ost och kex. Avslutade med Singstar i konferensrummet :) Riktigt skoj! Fick köra loss till låten Eloise med Arvingarna! :) Lyckades få betyget Leadsinger! :) Inte så pjåkigt... Så här roligt kan man ha som hippie ;)



Igår var jag ute på första springturen sen jag blev sjuk! Passade på att få ur mig lite aggressioner från ett besök jag haft på eftermiddagen! Träning är mitt sätt att få ur mig saker och det är kanon! Det behövs ibland i mitt jobb kan jag säga. Samtidigt kan jag passa på att säga att vissa föräldrar borde få ta körkort på att få skaffa barn!  Det är skamligt hur vissa beter sig! Springturen gick över förväntan, men gjorde lite ont i lungorna emellanåt så då fick jag gå en liten stund. För en gångs skull hejdade jag mig själv och insåg mitt eget bästa att ta det lugnt. Jag är annars en sån som har lite svårt för det :)


Kanonhelg med trevligt sällskap och E-type!...

Sitter i soffan och njuter! O snart kommer jag ligga ner i soffan under fleecefilt och käka smågodis :) Så skönt att bara slappa och mysa på söndagskvällen! Är lite trött efter helgen :) I fredags fick jag besök av vännen M som annars bor i byn där vi har våran stuga. Hon sov hos mig till på lördag då hon skulle på massagekurs här i stan. Så vi firande in fredagen med Bacardi breezer och en cider. Blev lugnt eftersom jag skulle ha mitt efterlängtade tjejpartaj på lördagen. När jag skulle haft var jag ju sjuk så jag fick ställa in. Vi hade jättetrevligt och käkade varma mackor och satt och snackade!

På lördagskvällen hade jag tjejparty! 6 tjejer blev vi, varav 4 som gick vidare ut för att kolla in E-type som var i stan :) Jättelyckad kväll! Satt och babblade hemma hos mig tills klockan var strax efter 23 när vi fick skjuts ner till stan där vi träffade ytterligare ett gäng kompisar, varav några av dem som jag inte träffat på flera år. E-type var kanonbra! Publiken både dansade och sjöng med till låtarna! Så det var fullt ös! DJ:en spelade sen också jäkligt bra musik att dansa till efter så jag dansade och sjöng resten av natten tills det stängde! Jag var alldeles hes när jag kom ut igen :) Så med andra ord var det en lyckad kväll med trevligt sällskap! Så det får vi göra om! :)


Larmad på jobbet i "modern" design...

Jajemän! De har tagit fram en alldeles hypermodern modell med färger som ska smälta in i klädseln och inte synas alltför mycket när man har det på sig, då vi ju måste ha det på oss under hela tiden vi vistas i huset ;) Med larmet följer ett armband i resårmodell, clips eller senilsnöre. Så det är bara att välja och vraka. Jag har valt att ha det på armen just nu då det är lätt hänt vid clips att man glömmer bort det och det är lätt att det far av. Senilsnöre är alltför mycket pensionärsvarning för min smak, plus att man går omkring med ett mordvapen på sig. För man kan ju likväl riskera att bli strypt med senilsnöret innan man hunnit trycka på knappen... ;)

När man trycker på knappen går ett tyst larm till ett vaktbolag och så kommer det en snygg vältränad vakt farandes som ett torrt skinn och ska rädda mig. Man får välan hoppas det är några snygga vakter i alla fall... ;)
 
Här nedan kan ni se när jag poserar med larmet. Ser ni hur väl jag tänkt till och matchat den snygga oranga knappen med en knallrosa tröja! För orange passar ju verkligen till alla färger och kläder! Eller hur? ;)


Jag hade ett besök idag av föräldrar och deras ombud från ett assistansbolag och jag hade då en kollega med mig på besöket. När jag satt där tänkte jag på hur mitt besök tänkte när vi var dels två stycken handläggare, varav en utav dem (jag) hade ett larm på armen.... (Min kollega har inte fått nåt då hon bara kommer att vara kvar hos oss fram till årsskiftet). Vi kanske skulle satt den tredje kollegan utanför dörren och låtsats prata med henne genom larmet: "Läget är lugnt, invänta position, KOM". "Läget uppfattat...avvaktar, KOM".

Vadå, Borlänge och Bollnäs är väl samma sak...?

Snö, snö, snö och inte ett dugg roligt att sitta och köra i när man pendlar :( Usch och blä!!! Idag är det klippning som står på schemat på eftermiddagen. Ska bli så skönt! :) Hyfsat lugn dag på jobbet idag annars, ett besök på förmiddagen gällande assistans med förälder och assistansbolag, vilket nog kommer bli mindre skoj. Men allt kan inte vara roligt alltid :)

Har suttit och kollat på lite hotell. Ska upp till Bollnäs i januari på uppföljning. Skulle ju åkt dit redan i oktober, men då var jag ju sjuk. Sen ska jag till Borlänge på ett besök också här i slutet av november. Båda börjar på "Bo". Kan ni tro att jag blandar ihop dem eller :) Igår skickade jag ett mail om Bollnäs till en enhetschef och skrev som ämne "Borlänge". Och hade sen i resterande mail skrivit Borlänge också. Men hon hade läst det som Bollnäs så det var ju tur :) Jag får ju hoppas jag åker till rätt ställe i alla fall när jag väl åker och att jag får med mig rätt person...

Imorgon får jag ett oförhappandes besök från vår by där vi har stuga, men över natten bara :) Ibland är det roligt med oplanerade besök också. Så det blir sköj!



Bad day?

8.15 sätter sig Norpan jobbilen, en svart Toyota Prius för att köra mot Stockholm för att ha en uppföljning på ett boende samt skola (ja, det har blivit lite resor på sistone). När jag startar bilen lyser motorindikatorn! Wohooo! Grattis Norpan! Bara att backa in bilen igen, kliva ur bilen, ringa mina 2 medresenärer som jag skulle hämta upp 8.30 och sen ringa och hyra en bil. En halvtimme senare sitter jag i en ny bil och hämtar upp de andra. Vi kommer 45 minuter för tidigt så vi stannar och fikar vid en grill som även är ett café. Vi ska sen enligt kartan (som min medresenär K dragit ut från Eniro) köra vidare på samma väg till höger och till nummer 12 där skolan ska ligga. 

Vi kör iväg börjar leta nummer. Vi kommer iväg en bra bit och är helt plötsligt vid nummer 22. Vi vänder och åker tillbaka men hittar inget hus som kan vara en tillstymmelse till skola, inte heller något nummer 12. Så jag svänger in vid fiket igen för att kolla närmre på kartan. Jag misstänker att den är missvisande så vi ringer till skolan för att kolla vägen. Vi ska tillbaka på samma väg åt motsatt håll och svänga in vid en skylt där det står Pizza 29 kr. Jag kör ut till vänster, ser skylten 2 meter bort och kör in till vänster. Alltså till andra sidan huset från där vi först var. Larvigt! Vi hittar ingen parkering så det slutar med att vi kör ut igen, 2 meter till höger igen och in vid fiket igen och parkerar. Ännu larvigare! Skolan ligger alltså i lokaler på andra sidan huset från där vi hela tiden varit. Vi hade alltså varit framme hela tiden när vi satt och fikade utan att veta om det :)

På skolan blir vi bjudna på lunch, svampiga köttfärsbiffar och sönderkokt ris! Mmmm, precis vad jag sett fram emot så jag kunde drömma mig tillbaka till skolmaten då jag gick i skolan.... Mosig potatis, vitkålslingonsylt och chili con carne med fiskben.... Det var grejer det! ;) Tur vi fick lite gott fika på boendet sen!

Här är en annan som har en dålig dag :)