Fredag och snart resdags...

Jobbar kortdag idag till kl 13 och sen ska jag på massage en timme innan jag åker hem för dagen. Sen är det mycket jag ska hinna med!  Handla, skjutsa kissen till mormor, packa klart och försöka få ordning på mina 100 ml vätskor på något sätt. Det är sjutton inte enkelt! Larvigt det där tycker jag! Vad sjutton spelar  duschkräm, roll-on och tandkräm för roll om man tar med sig??? Ska man kunna lyckas få till en bomb eller nåt på det eller...? Ja, sen lär jag ju gå och lägga mig tidigt som sjutton. För runt 2, 2.30 lär vi åka till flygplatsen. Så det blir inte mycket sömn idag.

Snöar gör det ute igen också trist nog! Är så himla trött på snön nu. Skulle tippa på att vädret är detsamma i Riga också. Var och växlade pengar i förrgår på Forex. Hon i kassan sa: "Är det hela reskassan det där?" Tyckte hon att jag var snål eller? Växlade in lite mer än 600 spänn. Men jag blir bjuden på allt förutom taxi från och till flygplatsen i Riga och sen om jag själv köper nåt. Sen går det ju att ta ut pengar också om det skulle vara så. Ska inte till öknen (fast jag nästan kunde önska det i den här kylan ;)).

Ha en skön helg alla! Nu blir det nog inget mer skrivet innan måndag när jag är hemma igen. Här kommer en ny låt jag tycker är bra med Craig David - Insomnia. Håller på och funderar för fullt över en ny tatuering också nu. Så jäkla sugen! :)



Ny tatuering?

Sen brorsan gjorde en tatuering och en kompis är på gång med sin andra så har jag blivit så himla sugen på att göra en till! Men vet inte riktigt vad eller var jag ska göra den (kanske en mindre på underarmen eller axeln..). Kompisen C skickade idag ett förslag på sin och då blir man ju inte mindre sugen. Så det är nog som alla säger, att har man väl gjort en så blir man sugen på fler. Jag är ingen som kommer ha massvis av tatueringar som hela armarna, benen fulla. Man ska se tatueringarna som man har. Är fortfarande jättenöjd med min första som jag gjorde i alla fall, den känns som jag. Men tror det kan bli aktuellt att fylla i den lite på vissa ställen då det blivit små ljusare partier på några ställen.

Tänk jag trodde aldrig jag ens skulle göra en tatuering och nu är jag sugen på att göra en till. Vad hände? :)

Igår var jag till frissan och klippte mig. Längden blev kvar men luggen blev lite kortare, men inte kort och håret mer uppklippt runtom fast med nån slags kniv så det inte blir så kompakt och synliga linjer. Så får se hur jag trivs i det här ett tag :)

Ingen incheckning av bagage blir det nu på lördag. Pappa hade bara bokat in 10 kg handbagage. Så inga vätskor för mig, vare sig hårshampoo, hudlotion, hårspray, tandkräm eller nåt. Så blir väl till att köpa nåt där då som jag inte luktar för starkt.

Ändringar igen på jobbet... En ska sluta som har heltid fast tjänst och då var det meningen att jag skulle få heltid fast tjänst än de 50% fast o 50% vik jag har idag. Men från i måndags tills idag har det ändrat sig, för nu ska kollegan få tjänstledigt 1 år. Så bara att gratulera till min tur jag har. Jag är så jäklans trött på det här stället!!

Filmtajm...

Känner mig frusen och har legat under en filt i soffan och kollat på film. Jag hoppas verkligen inte att jag är på väg att bli sjuk. Skulle ju inte kunna komma något olämpligare tillfälle i så fall! Men har en hel smittohärd på jobbet. Har suttit vid tre snuvare på jobbet idag vid fikat som suttit och hostat och väst. Men har spritat händerna som sjutton idag, så bara att hoppas på det bästa att det bara är något tillfälligt. Jag brukar faktiskt inte (ta i trä) bli förkyld. Det brukar vara ungefär 1 gång vart 4:e år på sin höjd om ens det. Törs jag säga det??? För blir jag sjuk brukar jag bli RIKTIGT sjuk, influensa minst och jag brukar vara sjuk i 1,5 månad. O det blir ofta när man varit kaxig och sagt att, jag blir ALDRIG sjuk ;) Imorgon kommer jag väl vara en snuvare jag också och ligga i 39 graders feber, hosta och väsa. Nej hoppas inte det, för imorgon blir det ju semla på jobbet!

Har precis sett klart på filmen i alla fall och stigit ur värmen från filten och en varm kisse som legat och snusat bredvid mig. Såg filmen "He´s just not that into you". Den var kanonbra! En utav de bästa filmerna jag sett på länge faktiskt. Så klart sevärd! De får 5 av 5 möjliga av mig. Bra skådisar är det med också som bla. Jennifer Aniston, Ben Afflec, Drew Barrymore, Justin Long och Scarlett Johansen. Se den!!!! Här kommer ett litet smakprov från filmen:



Såg även filmen "The curious case of Benjamin Button" i lördags. Det var en annorlunda film, nästan 3 timmar lång, något seg, men ändå bra. Men inte den bästa filmen Brad Pitt har gjort. Och inte lika bra som "He´s not that into you", även om de inte är särskilt jämförbara. Här kommer ett smakprov från den också:



Lite filmtips så här när det är grått och vintrigt ute fortfarande. Vissa har tom. sportlov den här veckan. Medans vissa andra (jag) hoppas på vårväder :) Jaja, den här veckan ut kan det väl få vara snö, så sportlovarna får sporta klart i snön, men sen....

Snart resdags...

Gissade ju rättså bra ändå på vilka som skulle gå vidare i denna Melodifestivalomgång :) Det blev EMD, Molly, BWO. Den enda jag missade på var att reaggelåten gick vidare och det hade jag verkligen ALDRIG trott! Det var inte en bra låt. Dessutom sjöng killen falskt i början. Gillade EMD´s låt och Velvet bäst i denna omgång efter att lyssnat igen på kvällen. BWO var riktigt trista och Molly blev inget bättre. Majas låt kändes larvig, typ reklamen för Ballerina (tror jag det är) "Booopboopidoop-låten".  Sofias låt var ju lite internationell, men ändå så har man hört det så mycket förut, så skulle behövt vara en lite annorlunda låt för att fall mig i smaken. Men den kommer säkert spelas en hel del på radio. Ingen tvekan!


Igår fick jag besök av en kompis och hennes syster.
De är jättegoa båda två! Ville komma och hälsa på kissen som kompisen blivit väldigt förtjust i. Hennes sambo är allergisk mot katter så de funderar väl lite på en sån i framtiden. Så en dag kommer nog sambon med och ska kolla läget hur det går :) Båda är otroligt lättsamma och vi babblade nästan oavbrutet i 2,5 timme innan de var tvungna att gå :) Hann käka lite citroncheese cake också i alla fall. Sen bestod resten av dagen av tvättning, lite soffläge framför tv:n, hämta bror, Y och lille H som varit ute och rest på varsit håll, men möttes upp på tåget. Och på kvällen blev det en sväng över till dem för att käka grekisk sallad och gosa lite med lilla H :) Han hade ju varit borta hela helgen så faster inte sett honom nåt ;)

En ny arbetsvecka är igång. Ikväll är det dags för ridning igen. På fredag slutar jag tidigt efter massage för då är det bara hem och skjutsa kissen till mormor, packa, sova och sen mitt i natten köra iväg till flygplatsen med brorsan för att ta flyget över till Riga. Vi ska över med farmors urna som ska ner vid farfars grav. De andra har åkt en dag tidigare. Men förhoppningsvis blir det lite nöje också! Måste växla pengar nån dag i veckan också. Men en grej jag funderat över är, hur sjutton folk klarar sig utan att kunna ta med sig shampoo, balsam och duschkräm? Räknas väl som vätskor. Ska man behöva köpa sånt på plats bara för att sen slänga det som blir över... Jag använder dessutom bara shampoo från frisören.

Lördag och melodifestivaldags igen...

Uppe hyfsat tidigt för att hinna städa undan lite hemma, vilket jag inte hann med igår på den lediga dagen. Verkar som min bil var okej i alla fall. Volvo trodde bara det varit nån is som släppt och som låtit när jag körde ner i guppet. Har nästan diskat klart, men tog en paus för att skjutsa ner brorsan till stationen vid 10 som var bestämt sen gårdagen, så då kunde jag lika gärna skriva ett litet inlägg samtidigt. Han ringde när klockan var 9.25 (B=brorsan, J=jag):

B: - Är du vaken?
J: - Japp, jag är vaken.
B: -Bra, då åker vi prick 7 då!
J: - 7!????
B: - Eller 7, vad säger jag, jag menar ju såklart 10!

Undrar vem det var som inte var vaken jag.... ;)

Soligt väder är det idag också ute, men jag börjar bli redigt trött på snön får jag lov att erkänna! Kan inte våren komma snart? Kunna gå ut i gympadojor och kortärmat till jeansen... Sitta i solen på balkongen....mmmmm
Förhoppningsvis är det mindre snö i Riga dit jag ska nästa helg i alla fall. Men känns som det kommer att vara ännu kallare. Planet går 7.10 på morgonen, kul! Betyder att man får stiga upp mitt i natten för att åka till flygplatsen. Så blir nattlig färd dit och även hem då vi landar runt 23.

Ikväll är det åter dags för Melodifestivalen. Detta är vad jag tycker efter att lyssnat på 1 minut av låtarna:

Velvet - The queen: En bra danslåt och kommer nog gå varm på radion sen och på krogen.
BWO - You´re not alone: Rätt fin låt, men inget nytt.
Sofia - Alla: Lite typisk melodifestivallåt som sjungs på grekiska. Ur melofestivalsynpunkt så jorå vars, men känns lite omodern.
Maja Gullstrand - Här för mig själv: Hon har en barnslig röst. Trallvänlig låt, men inget jag gillar.
Mikael Rickfors - Du vinner över mig: Repris av "Jag ska köpa vingar för pengarna"
EMD - Baby goodbye: Jorå, jag gillar låten, men frågan är ju om det är en låt för melodifestivalen...
Molly Sandén - Så vill stjärnorna: Tjusig liten låt och inte lika barnslig som Amy Diamonds låt, men är inte min typ av låt jag gillar. Känns också lite omodern. Men hon har en jättefin röst.
Rigo &Topz Sound feat. Red fox - I got you: Jag kan gilla reggae, men denna var lite tjatig och föll mig inte i smaken. Får se ikväll.

Känns som en svårtippad omgång om vem som kommer att gå vidare, men ska jag gissa vilka som åtminstone går vidare på nåt sätt så skulle jag säga EMD, Molly, BWO och Velvet eller möjligtvis Sofia. Skulle gissa att EMD går direkt till final. Tycker nog det var en bättre omgång förra veckan. Inga klara favoritlåtar för min del än så länge.

Lite roligt på fredagseftermiddagen...

Hassans Fredrik Lindström ringer till SJ´s automatiska biljettjänst :)

 
Idag har jag tagit en semesterdag för att hinna med lite saker hemma. Ska iväg och kolla bilen på Volvo och säga upp mitt gymkort på Nautilus för att köpa kort på Friskis och svettis istället med både gympapass och gym. Har tänkt jag ska försöka få med mig nån på Ki box igen! Y ska börja köra till hösten, men innan dess behöver jag nån partner. Ska nog lyckas lura med mig nån. Så jäkla bra träning är det ju! Både enorm konditionsträning och bra styrka. Dessutom är det jäkligt skoj att boxas också! :)

Jag ska också hinna handla, köpa lite grejor inför Rigaresan nästa helg och förhoppningsvis ut och springa en vända eller åka till gymmet. Var riktigt skönt att få sova ut och knalla runt i morgonrocken istället för att stiga upp tidigt och ta sig till jobbet!

Imorgon blir det filmkväll hos M och K. "Benjamin Button" blir det vi ska se. Förhoppningsvis blir det Melodifestivalen också. Trevlig helg på er!!!

Sommarminnen...

Somnade på tåget hem när jag satt och tänkte på gamla sommarminnen från byn där vi har stuga. Vaknade med ett leende på läpparna för oj så mycket kul jag haft genom åren där!  Min morfar byggde vår stuga när mamma var liten, så jag föddes in i stugan kan man säga. Är nästan till häften uppväxt där. Tillbringade alla somrar där, lov och ibland helger.


Bild från stugan, mitt favoritställe! Solnedgång en sommarkväll.

När jag var 5-6 år träffade jag min kompis C som kom att bli min bästa kompis. Vi gjorde allt tillsammans under åren. Hennes föräldrar hade hästar och bla. en shetlandsponny som jag red barbacka på när jag var yngre. En häst som mer än gärna tvärnitade för att käka gräs rätt som det var, så gällde att vara med :) Vi hade livlig fantasi och hittade på både det ena och det andra som man kan skratta åt idag.

Vi fick för oss att min familjs f.d goa granne Everts eka höll på att sjunka så vi skyndade oss att ösa ur allt vatten och gick sen och berättade för honom om vad som hänt, att vi räddat hans båt. Han blev förstås mycket glad och vi fick nåt för det också, men vad minns jag inte. En annan gång var det hyttan i byn som höll på att rasa samman. 

När vi börjat i skolan så blev vi helt plötsligt religiösa en sommar och skrev brev till gud och satt och bad till honom. Tror bestämt det var vid Carola Häggkvist-tiden när hon var som mest populär. Vi var väl runt 7-8 år nåt sånt. Ett tag snöade vi också in oss på sockiplast. Vi knallade runt i byn med våra sockiplast på, vad vi än skulle göra. Men fick lite ont i fötterna av dem att gå på asfalt, så vi lade av med det efter ett tag. Dessutom blir ju fötterna rätt svettiga i såna på sommaren.... Vad fick vi våra idéer ifrån?

En annan gång var jag med upp med hennes familj och några fler till en skogssjö och grillade. Vad hände? Jo, innan vi ens hann käka nåt så hade fröken Norpan hunnit plurra rejält i sjön efter att ha hoppat omkring på stenarna där. Blev till att sitta i en kortärmad gammal morgonrock resten av kvällen bland myggen.

När C´s brorsa fyllde 15 år fick han en alldeles sprillans ny moppe i födelsedagspresent. Den testade förstås både jag och C som inte hunnit fylla ännu. För C gick det finfint när hon brassade på in till stallbacken, vände och tillbaka igen. Sen var det min tur. Jag körde iväg, växlade upp (var förstås fotväxel) kom in till stallbacken och skulle vända. Skulle växla ner men lyckades inte och svängde runt ändå försiktigt, försiktigt tills jag mitt i svängen råkade komma åt gasen och wroooooom!!! brassade rakt ut mellan en stor vedhög och traggtrådsstängslet till en hage och körde fast. C´s kusin mfl. stod uppe på taket till sitt hus som ligger alldeles intill hagen och grejade. Ni måntro att de fick sig ett gott skratt. Första parkett kan man säga. C, J och hans kompis J hade förstås också väldigt roligt. C fick cykla in efter mig för att hjälpa mig få loss moppen. Som tur var, hände inget med den nya moppen! Ja, och inte mig heller... ;)

Året efter hade vi egna moppar som vi körde omkring med. Min var en äldre variant och uppförde sig inte alltid exemplariskt. En gång dog den bara och vi blev ståendes efter vägen. Några lite äldre killar stannade för att hjälpa oss och ställde frågan: "Vad har den för tendens" på Stockholmsdialekt (trots att vi inte var i närheten av Sthlm). Que!!???? Vi stod som frågetecken och började sen förstås gapskratta!

I byn känner alla alla och särskilt C som bor i byn året om. Så det hörde inte till ovanligheten att vi stannade till och pratade med folk kors och tvärs. En gång var vi på väg med mopparna upp mot en skogsväg, C före och jag strax bakom. Vi möter en bil som stannar till och C tvärnitar. Jag hinner förstås inte stanna utan brassar rakt ner i diket.

En händelse jag tror vi båda minns väldigt väl också är när jag var med hennes familj till några bekanta. Vi blev bjudna på fika och närmare bestämt tårta. Vad händer jo, precis när jag ska äta min bit så kommer deras hund som är lite väl närgången. Den börjar jucka mot mitt ben och jag försöker få loss den. Det hela slutar med att tårtan hamnar på terassgolvet. Jag var dessutom väldigt blyg och försynt på den tiden så det var väl inte någon höjdarsituation att hamna i :)

Det finns så många minnen! Skulle kunna hålla på i evigheter om alla tokigheter och roligt vi varit med om. C är en vän som ligger mig varmt om hjärtat även idag. Vi härjade ju loss en del i somras också och en bit in på hösten :) Love ya C my partner in crime! ;) Hoppas vi ses snart!!

Åter på tåget och några vinterbilder...

Kallt, kallt, kallt när jag skulle gå hem från stationen efter jobbet. Det stack i låren halvvägs hem, brrrrr! Inga långkalsingar här inte. Hade inte fått in några under jeansen heller för den delen. Var ju inte direkt några pösjeans jag hade på mig.

Idag var första dagen jag började åka tåg igen. Det är bra smidigt att åka bil i alla fall får jag lov att säga. Men efter att bilen gav ifrån sig ett läte från höger sida fram igår vid ett tillfälle när jag åkte till ridningen, tänkte jag att det var bäst att undersöka saken innan jag brassar vidare. Dessutom är det dags för service på bilen också. För det tredje är det billigare att åka tåg. Nackdelen är att det tar mer tid och man är bunden till vissa tider. Dessutom missar jag en massa bra musik jag kunnat ha lyssnat på i bilen också. För om ni minns så brann ju min mp3-spelare upp strax innan jul. Måste nog skaffa en ny om jag ska överleva tågresorna framöver....

Såg att det var lite nya resenärer nu på tåget i alla fall. I höstas så lärde jag mig ju känna igen en hel del tågresenärer. Blir ju så när man pendlar. Men nu kände jag nästan inte igen nån. Eller så hade de skaffat nya vinterjackor och mössor hela bunten... ;) Är nog snart inne i pendlarträsket igen.

Tog lite vinterbilder när jag, Y och lilla H var ute på promenader i helgen...På lördagen var det härligt soligt vinterväder. Så då gick vi ner till stan och satte oss och käkade mat på ett mysigt café. Lille H sov hela vägen ner, på caféet och hela vägen hem :) Han älskar att åka vagn :)


Is på ån.


Änder som kom i en hel flock  när vi stannade till för jag skulle ta kort.
De hade väl hoppats på mat, vilket vi tyvärr inte hade någon med oss.



Några änder som simmar omkring där det inte är någon is.


Ser nästan ut som skymning, men var bara ett lite mörkare parti.

Nu är det dags för sängen! Sov så gott på er!

Kontraster och djur...

Ibland är kontrasterna stora. Imorse när jag kom till kontoret och klev in på mitt rum slog värmen emot mig! Det var som en bastu där inne. Det luktade nästan brännt! Kändes som om jag inte skulle kunna andas där inne nästan. Termostaten hade förstås pajat. Så jag hade 27,2 grader varmt där inne. Nog för att jag klagat på att jag är trött på vintern och vill ha vår och värme, men jag hade väl inte trott att värmen skulle slå till så snabbt och inte inomhus.... men den som skriker efter mycket.... eller hur är det man brukar säga... ;) Jag sa till kollegorna att jag hade rena tropikerna inne på mitt rum och att jag funderade på att slå ut parasollet och ta in en palm på rummet. Det enda jag saknade var paraplydrinken. De lovade mig då att OM jag satte på mig bikini så lovade de att de skulle komma med en paraplydrink åt mig också med eller utan alkohol. Tror ni de skulle hållit vad de lovat om jag satt på mig bikinin? Nu hade jag ju ingen sådan med mig och på eftermiddagen lagade de min termostat. Så från mina 27,2 började det sakteliga sänkas till i alla fall 24,5 grader varmt. Svensk sommar ungefär :)

Så när jag sen på kvällen skulle ut i kylan och rida såg jag faktiskt fram emot det. 5 minus och andas frisk luft!!!! När det blir så där varmt på rummet rör sig ju inte luften något. Man blir trött och hängig och får nästan vätskebrist! Så kontrasten med kylan var rätt underbar! O så är det ju så mysigt att rida i snön! Pigga och alerta är hästarna. Men idag red vi inte ut utan tränade med dem istället. Ett riktigt jobbigt träningspass. Både vi och hästarna var trötta när vi var klara. Vi är 2 stycken (egentligen 3) så vi hinner lära oss mycket. Att rida en häst är sjuttsiken svårare än att köra en bil. Är mycket finteknik som man inte tänker på när man ska göra olika övningar. Hästen har ju själv en egen vilja också :) Och det gäller att få den att förstå vad det är vi vill att den ska göra. Älskar det verkligen! Är så glad att jag började igen! O islänningar känns helt rätt! Höll på att få med mig en hare på vägen till ridningen. Jäklar vad de dyker upp snabbt! Hade jag inte bromsat till så hade den inte hunnit över, vilket jag är jätteglad för att den gjorde!!! 

Ett djur har jag kört över i mitt liv och det är en katt. Och det var hemskt! Jag har ju katt själv så tog det väldigt hårt! Den sprang ut precis framför däcken så hade inte en chans. Som tur var stannade en till bil och karln i den bilen gick fram till katten och kollade att den var död. Jag klarade det inte. Som tur var dog den nästan ögonblickligen! Den tittade upp och dog sen. Fruktansvärt!! Jag var så ledsen och arg sen! Förbannad på folk som låter sina katter gå lösa inne i stan så jag körde på den och behövde må så dåligt över det! Och stackars kisse! Skulle aldrig klara av att ha min katt lös på det viset. Hon har det så bra ändå och få gå ut när det är väder i koppel. Så nöjd över det så! Hon är trygg och säker hos mig :)

Trött och dags att gå och lägga sig. Upp med tuppen imorgon kl 5 och ska börja åka tåg igen nu! :(

Inför och efter Melodifestivalen och kritik mot svart spets-BH för barn

Håller på och tjuvlyssnar på bidragen på http://svtplay.se/t/102943/melodifestivalen under Bidrag. Här är vad jag tycker so far:

Jennifer Brown - Never been here before: Okej. Hon har en jättefin röst, men ingen låt som fastnar. Den känns lite trist. Den hör inte riktigt hemma i Melodifestivalen. (Tyckte samma efter kvällen)

Lili & Sussie - Show me heaven: Den fastnar, känns som en typisk Lili & Sussielåt. Lite 80-tal. Nu hör man ju bara snuttar av låtarna, så få se vad jag tycker ikväll. (Jo, den var helt okej. Den satte sig faktiskt o var värd andra chansen)

Markoolio - Kärlekslåt från mig: Nääää, han är ingen sångare. Låter mer som vaggvisa till ett barn. (Efter kvällen tyckte jag den var rätt söt ändå, men värd att gå vidare, nä, den hör nog inte riktigt hemma i Melodifestivalen. Var förresten rätt lik en Uggla-låt!)

Amy Diamond - It´s my life: Barnpop. Visst, det är en trallvänlig o helt okej låt, men ingen favorit. (Tyckte samma på kvällen och tycker inte den skulle kommit ens till andra chansen)

H.E.A.T - 1000 miles: Lite Poodles över den. Helt okej låt som jag helt klart skulle kunna lyssna på i bilen. Men ingen favorit för kvällen. (Efter kvällen tyckte jag precis tvärtom, den blev min andra favorit! Riktigt bra!)

Lasse Lindh m.fl. - Jag ska slåss i dina kvarter: Känns som jag hört den förr! Lite Martin, Jimmy Jansson, Hellström-stuk. Nä, gillar den inte nåt nämnvärt. (Blev bättre när jag hörde den på kvällen, men har definitivt hört nåt liknande förut! Och är väldigt mycket Hellström.)

Måns Zemerlöw - Hope & Glory: I like! Denna gillar jag klart bäst!! Den fastnar och jag gillar Måns! Han är charmig, snygg och sjunger som en prins! Denna tror jag definitivt kommer gå vidare. (Jepp, den gick vidare och gillar den fortfarande lika mycket :))

Cookies n beans - What if: Känns som en gammal Dolly Parton-låt! Typiskt Westerndänga. Nej, faller mig inte i smaken ett dugg! (Efter kvällen gillade jag den och tyckte den var riktigt bra faktiskt! Tänk vilken skillnad det gör att lyssna på låtar flera gånger!! Den hade kunnat få gå vidare istället för Amy Diamond.)

Låtarna är ändå i det stora hela bättre än förra veckan. Nu återstår att se hur de låter live och om programledaren skräpt till sig. Sist läste hon direkt ur manus och bytte klänning varje låt och körde en massa slag under bältet-skämt och gapade som om hon var på en annan planet. Hon var pinsam! Men man ska alltid ge människor en andra chans, så får se om hon lyckas bättre ikväll då.

Såg på Aftonbladets hemsida att Ica Maxi hade en svart spets-BH för barn i sitt sortiment! Hur tänker man då??? Efter att en kund påpekat detta för butiken brydde de sig inte. Men när hon sen gick till tidningen tog de bort denna ur sitt sortiment i hela landet. Det får man väl ge dem kredit för i alla fall. En svart spets-BH som passar en 7-åring. Fy så vidrigt! Det är lika som att det säljs stringtrosor till yngre barn. Helt jäkla sjukt!!!! Barn ska väl ändå få vara barn! (Bild lånad från ljuvating.com)

På eftermiddagen blir det promenix med svägerskan Y och lille sötis H :) Trevlig melodifestivalafton o Alla-hjärtans-dagkram till er!

Middag i grannstan och Rallynorpans biltips...

Idag stannade jag var lite extra i grannstan efter jobbet och besökte mamma. Men först var jag och köpte Alla hjärtans dags-present till sötisen H. Finns ju så mycket sött till de små att jag skulle kunna handla ihjäl mig :) Men som faster får man väl skämma bort ;) Hittade i alla fall en jättesöt liten snuttefilt i form av en liten gosedjurselefant som hade som en mantel som hängde ner runtom i samma gråa jättemjuka päls. Sen köpte jag också några gummidjur att ha i badet i starka neonfärger. Han har börjat att le/skratta (inte högt dock) mot oss nu och jollrar för fullt. Han håller också på och försöker vända sig. Tidigt måste jag säga! Han kommer upp på sidan.

Blev fisk och ugnspotatisskivor hos mamma och grekisk sallad med avokado i! Mums! Fisken var en stark rackare. Var nästan så det kom eld när man andades ut :)

Sen var förstås Norpan ute och körde igen sen, eftersom jag skulle hem. Testade då en ny grej som jag fått tips om av en jobbarkompis. Jag hade en bil som låg precis i häcken på mig är jag körde på motorvägen! Finns det nåt mer irriterande?? Jag släppte gasen så jag så hastigheten blev lägre och lägre och lägre. Bilen hade jag fortfarande i häcken förstås. Sen började jag gasa igen och ökade upp farten till strax över 100 och kollade i backspegeln. Bilen släppte och lade sig en bra bit bakom mig! Yihoooooo!!! Normalt sätt brukar jag annars trycka på varningsblinkersen. Det brukar också funka rätt bra. Man kan ju bromsa också, men då finns ju en ganska så stor risk att det slutar med whiplashskada och en bil inte nära häcken utan ovanpå häcken och en bucklig bil. Något att undvika kanske och bara som en nödlösning!

Börjar jag bli en riktig ragata på vägen eller? ;) Jag blir som förbytt! Är det bara jag som retar upp mig så mycket på medtrafikanterna...? Jag är ingen som blir uppstressad i onödan ute på vägen, men jag kan ha väldigt kort stubin och jäklarenamma vad jag kan reta upp mig o innan jag hunnit hejda mig så har det kommit både det ena och andra ordet ur munnen! Oooops! Får börja räkna till 10....

Imorgon är det dags för melodifestival nr 2. Hoppas för guds skulle att programledaren har kammat till sig och att låtarna är betydligt bättre den här omgången! Trevlig helg o kram på er!


Fröken Norpan kommer körandes...

...och ser den låååånga kön som är just i den filen som jag ska lägga mig i eftersom jag ska svänga vänster för att sen komma ner på motorvägen. Jag bestämmer mig för att istället lägga mig i höger fil och svänga andra hållet för att sen vända lite längre ner och undkomma den långa kön. Visst, det går fint så långt. När jag sen kommer körandes förbi långa kön och kör över  bron som går över motorvägen ska jag börja bromsa för att sen stanna till där nere för att sedan korsa motsvarande sida och köra ut på motorvägen. Det är bara det, att hur jag än bromsar så glider jag bara. Snön är så ihoptryckt efter att alla bilar har bromsat på samma sträcka, så blivit som en isgata. O i ren panik bromsar man ju allt man har, vilket inte hjälper särskilt mycket.

Jag ser hur jag närmar  mig en stolpe, vilken jag inser att jag kommer att brassa in i om jag inte gör nåt. Tar ett snabbt beslut och svänger över vägen, trots att det kommer bilar. Inser ändå att jag borde hinna. Men i den farten jag har får jag förstås sladd och är på god väg att missa påfarten och istället hamna upp på kanten och i en vall. Något uppstressad får jag till en parering och sladdar till åt andra hållet innan jag får ordning på bilen och kan åka vidare ut mot motorvägen!

Blev lite smått skraj o något svettig kan jag erkänna :) Men gick ju fint som tur var. En stor Volvo S60 är inte lätt att få ordning på om man väl får sladd. De andra bilarna höll väl andan för hur det skulle gå :) Det gjorde jag själv i alla fall. Började andas igen först när jag kommit ut på motorvägen! Ja, jag kanske skulle blivit beteendevetare/rallyförare istället för beteendevetare/LSS-handläggare... (Bild lånad från mondiablo.se)


Ridtur i snö och månsken...

Jag hoppar upp på den varma hästryggen och rider iväg över den vintriga vägen tillsammans med de 3 andra. Vi rider upp över ängen och hästen sjunker ner och börjar pölsa sig fram. Snön knastrar av hovarna och glittrar vit som miljontals kristaller från den underbara fullmånen som skiner ner på oss med sitt starka sken. Det är helt stjärnklart, så vi kan se varenda liten stjärna stråla där uppe på himlen. Lite längre fram på ängen rider vi upp i skogen. Det ligger tjockt med snö på träden som tynger ner de vita grenarna. Det är alldeles tyst, lugnt och fridfullt i skogen, inte det minsta ljud, alldeles vindstilla förutom ljudet från hovarna när vi rider genom snön mellan träden. "Det är likt en sagovärld " säger min ena ridkamrat och det är det verkligen, med månen som lyser upp så vackert. Kan ni se det framför er?

Jag känner mig lugn och trygg på hästryggen där vi rider fram, upp bland stockar och sten och sicksackar oss fram mellan träden. Det gäller att ha koll på benen så man inte fastnar någonstans. O allt jag tänker är bara hur underbart vackert det är och att det inte kan bli mer underbart än så här!!! Vi kommer ut på en äng någon annanstans och travar fram över fältet så snön yr kring hovarna. 10 minusgrader, men jag känner mig varm. Något kallt om fötterna bara. Det märks på hästarna att de tycker det är lika mysigt som oss, för det bara spritter i benen på dem och det märks att de bara vill släppa järnet och bara rusa fram och ge allt de har genom snön.  När vi är på tillbakavägen får min häst fnatt och rusar iväg och galopperar en bit innan jag drar in henne igen och vi rider av ängen ner på vägen igen. Där hoppar vi av hästarna och springer med dem tillbaka för att återfå lite värme i fötterna igen :)

Ett litet försök att beskriva min upplevelse, men den kommer nog inte ens i närheten av hur det kändes! Det är det mest fantastiska jag varit med om i hela mitt liv verkligen! Det finns inte ord. Det var som ridtränaren sa, att detta händer nog kanske en gång vart 5:e år om man har tur. En once in a lifetime-upplevelse skulle jag säga. Jag skulle bli överlycklig om jag ens fick uppleva nåt liknande igen! Det var som en saga! Unbelievable...

Flodhästen Jessica...

Måndag igen och så svårt att komma upp på morgonen, särskilt eftersom jag måste stiga upp tidigare än jag skulle behöva göra om jag jobbade i stan. Börjar känna mer och mer att det skulle vara skönt att få jobb på lite närmre håll och särskilt med tanke på att mitt förtroende för en viss chef har åkt ner på noll sen händelsen på jobbet. Men inte finns det just nåt att söka heller, så får glatt sätta mig i bilen eller på tåget och åka de 5 milen.

Igår hade jag en riktig slödag. Tvättade i och för sig på eftermiddagen och var iväg och köpte mig ett par vinterridskor (med tanke på det vintriga vädret vi plötsligt fått...), så lite nytta gjorde jag i alla fall igår. Kvällen tillbringades med en godispåse framför tv:n, telefon och lite datorn med en kisse i knät.

Idag är det dags för första ridpasset för den här terminen. Ridning i ordentligt med snö! Kanske försvinner under snön med hästen ;) Islänningar är ju inte så höga... Mysigt ska det bli, men ack så kallt om det inte blir bättre under dagen. 8 minusgrader är det idag. Risken är väl att det ändå fryser till på kvällen igen. Har inte skaffat några vinterridtermobyxor, men ska det fortsätta så här lär jag nog göra det om jag inte ska frysa häcken av mig.... Idag får jag nöja mig med långkalsingar under ridbyxorna få se hur det går. Kommer inte frysa om fötterna i alla fall :)

   
Här kommer ett litet gulligt klipp om en flodhäst som heter Jessica,
som hittades på en sandbank på familjens farm när hon bara var en liten flodhästbebis och vägde under 20 kilo. Floden hade svämmat över och separerade Jessica från mamman så hon blev föräldralös. Jessica är förmodligen världens enda tama flodhäst. Hon bor hos familjen Joubert i Sydafrika och går fritt både utanför huset och inne i huset. Varje kväll får hon massage av matte som är massageterapeut och somnar sedan på verandan :) Vill ni läsa mer om Jessica kan ni göra det
HÄR.



Trevlig måndag på er! Kram

Husdjur - trängsel i sängen...o melodifestivalen.

Att ha husdjur i sängen är något var och en får ta ställning till. Hade det varit en stor hund, vete sjutton, men nu har jag en kisse och hon sover bredvid mig varje natt. Hon ligger på min arm med täcke över sig, eller så helt under täcker men upp mot kudden. Jag sover på rygg eller på sidan och väldigt stilla under natten så hon tycker väl att det funger bra. Däremot om jag lägger mig på mage, det accepterar hon inte. Då lägger hon sig på mitt huvud, för att visa: Ja lägger du dig sådär får du skylla dig själv!!! Så brukar inte ligga på mage. Tror i och för sig inte jag sovit så mycket på mage ändå även om jag kunnat. Men när P sovit här, har hon aldrig legat där. Möjligtvis har hon kommit på morgonen och då ligger hon på min sida :)

På dagen däremot ligger hon så fint i sin egna fåtölj med täcke. Helst ska man bädda ner henne om täcket kommit helt fel och lagt sig så det inte blir någon ingång för henne. Hon vill nämnligen ligga under täcket. Det var lite problem när hon hade sin tratt efter en operation hon gjort, för då fastnade tratten i täcket o hon kom inte in. Så fick lyfta upp och låta henne lägga sig och sen lägga över. Då kom hon förstås inte ut sen istället, utan även då fick man lyfta på täcket så hon kunde hoppa ner. Kissen brukar också säga till när hon har lagt sig på allt täcke och vill under. Då får man gå dit lyfta lite framtill och då hoppar hon över till längst fram på fåtöljen och sen backar hon in sig och man kan lägga över täcket. Hon är inte dum inte. Tycker ni hon är bortskämd eller? ;) Men djur är värda att skämma bort tycker jag. Man får så mycket tillbaka. Däremot ska man inte skämma bort dem så de blir odrägliga. Men det är inte min lilla kisse det kan jag lova.

Ingen får sätta sig i kisses fåtölj för då blir hon inte glad! Hon kan stirra ut personen ända tills den flyttar sig, eller så är hon som en osalig ande och springer omkring oroligt hela tiden och jamar. Så hennes fåtölj ska man låta bli. Inte ens jag får sitta i den mer än en kort stund. Annars puttar hon på mig i sidan tills jag flyttar på mig :) Men hon sitter gärna i knä i soffan.

Men för att återgå till det med hund så tog vi ofta hand om mammas arbetskompis hund F, som var en liten collie. Hon reste iväg några veckor åt gången och då var hon hos oss. Inga katter då. Men snacka om tolerant man var då. För P och jag låg då och sov i en 90-säng hemma hos mig. Och sen en collie på det. Ni kan ju bara tänka er!!! P är 1.87 lång så vi kunde inte sova i bredd utan en i bredd och en på sidan eller båda på sidan. Men en collie i sängen fick båda sova på sidan. Ja, jag säger då det!!!

Melodifestivalen igår.... it sucked big time!!! Programledaren läste ut manus hela tiden, tom. när hon skulle skämta eller intervjua deltagarna. Låtarna var verkligen urdåliga! Alcazars låt var bäst och möjligtvis att Jonathas låt var lite okej. Trallvänlig om inte annat. Annars blä!!! Från Björn Gustavsson till äldre gammal uv som satt och sjöng och spelade i pausen. Kunde det bli sämre....? Nä, jag hoppas det tar sig nästa vecka. Jag tyckte nog faktiskt mer om när det var en melodifestival och sen den stora.

Beroende...

Idag tänkte jag avslöja något för er om mig själv. Jag är beroende! Försöker tänka tillbaka när jag egentligen blev beroende, läppbalsamberoende. Jag kan inte ens komma ihåg det, så länge sen är det. Det började i lagom doser, med lite godluktande varianter i olika färger från Nektar (affären som inte testar sina produkter på djur), vanlig lypsyl, vaselin. Hade också en variant ett tag som man blir alldeles vit om läpparna av, vilket man tyckte var lite tufft. Det blev nästan lite mode att vara vit om läpparna.

Numera är det bara Försvarets hudsalva som gäller. Kan inte ha nåt annat! O måste smörja in så fort jag börjar bli lite torr om läpparna. Blir nästan som ett tvång (OCD light?). Gör jag det inte så börjar jag snart slicka på läpparna och då blir man ju alldeles förstörd om läpparna. Blir nästan galen till slut, att jag bara MÅSTE dutta på med nytt. Har hänt några gånger då jag glömt bort att ta med mig Förvarets upp till nåt möte och då passat på att smita ner i pausen för att hämta. Beroende? Yes indeed!

En gång när jag fortfarande jobbade på ett Växthus som florist hade jag lyckats glömma mitt lypsyl hemma. Det är många år sedan, kanske 1993, 1994 nåt sånt. Nån gång tidigare när jag glömt så fick jag be mamma åka ut med det. Men denna gången var det ingen hemma och jag var helt utelämnad till mitt öde. Inget läppbalsam på flera timmar! Jäklar! Hur skulle det gå!? Till slut blev det nästan det enda jag tänkte på hur torrt det kändes om läpparna och att jag gick och slickade på läpparna. Till slut var jag nästan helt desperat. Gick in på toaletten på jobbet och letade om det inte skulle finnas nåt. Till slut i ren panik drog jag på lite handkräm :) Kan man bli mer desperat än så??? ;) Don´t try this at home!!!! Det var inte någon ultimat lösning. För hur bra kan det bli med handkräm på läpparna.... Men man tager vad man haver o ibland har nöden inte någon lag :) Ja, jag vet att det är ett lite halvsjukt :) Det är det sista jag gör innan jag går och lägger mig, för annars kan jag inte sova.

Bra låt: James Morrison och Nelly Furtado - "Broken wings"


Dagens råd: Börja inte använda läppbalsam om ni inte redan börjat! Det kan få förödrande konsekvenser ;)

Har de verkligen körkort???

Helt otroligt att någon lyckades få fram det jag ville säga av föregående inlägg. Kändes lite osammanhängande ;) Kan bero på att jag var rätt trött imorse :) Undrar hur många gånger ordet helljus nämndes ;)

Fortsätter på bilspåret.
Fick en rolig fil skickad till mig :) Vissa tar verkligen priset när de kör bil! Jag skulle nästan gissa att de fått körkortet ifrån ett cornflakespaket.... Kolla in själva!!! Jag hade i alla fall väldigt roligt när jag såg klippet :)



Bilspråket...

Tänkte på en grej härom dagen när jag körde hem från jobbet - Bilspråket. Det var en bil som blinkade med helljuset åt mig och några sekunder också innan han släppte igen. Något irriterad blev jag då inga andra blinkade så med andra ord handlade det inte om någon poliskontroll, troligtvis även om man aldrig kan vara säker. Men då brukar det oftast vara flera bilar på rad som går ihop och blinkar med helljus. Detta handlade om en ensam bil. Det betyder i helhet att bilisten vill göra mig uppmärksam på något. Det kan t.ex. betyda: Att bilisten ser nåt fel på min bil som jag inte ser, vilket kan handla om att en lampa inte fungerar, men det visste jag att de gjorde för då varnar min instrumentbräda. Det kan handla om att det står en älg mitt i vägen längre fram (eller nåt annat djur), eller att bilisten tror att jag har mina helljus på. Och i det här fallet var det troligaste att det handlade just om det sista, helljuset på. Därför blev jag också lite smått irriterad, då jag faktiskt INTE hade några helljus på utan bara blev totalbländad av denna bil. Tog väl en 3 km innan jag såg normalt igen!

Normalt sätt om någon har helljuset på brukar man ju blinka till som hastigast för att markera och tala om för bil på motsvarande sida att han/hon ska stänga av helljusen. För alla kan ju glömma. Men som sagt jag hade inga helljus på, så han måste väl ha sett i syne eller så kom jag precis i ett gupp, vilket kan göra att ljusen känns starkare i ett ögonblick. Men när jag inte hade några helljus på, så började jag också såklart fundera....kan det vara en poliskontroll ändå eller är det nåt annat fel? Men det var varken poliskontroll eller något annat märkbart fel så kunde lugnt köra vidare. Men visst är bilspråket ganska så fascinerande egentligen ändå . Lastbilar hälsar på varandra genom att blinka med helljusen. Kanske ska börja blinka med helljus åt alla med Volvo S60 och vinka glatt samtidigt :)

Dags att skaffa tossor?...

Redan söndag igen. Helgerna går så snabbt! I går tog jag sovmorgon och kollade sen på film innan jag hastade iväg för att köpa färg till håret och sen runt halvastan för att köpa nya dammsugarpåsar. Ska det vara så svårt? På stora Coop fanns det inte några alls till min dammsugare, sen var jag till Elgiganten där den är köpt, slut förstås och sen till ett sista ställe där jag hittade. Hade dammsugat och städat så fint i torsdags, men sen var ju fastighetsskötaren in med mitt nya kylskåp och skulle rensa avloppet i badrummet. Sen såg det inte alls lika fint ut på golven längre. Fick dammsuga igen och tvätta golven. Varför ska det vara okej för fastighetsskötare o andra som ska fixa nåt i hemmet att gå in med skorna när de är så skitiga att de står för sig själva? Finns undantag men det är inte många. Då är det ofta om man är hemma själv. Kanske får börja som dagis att ha tossor vid ytterdörren...? Jaja, dammsuga och torka golven fick jag göra igen i alla fall.

På kvällen kom svägerskan med lilla H som nu är 3 veckor gammal. Brorsan var iväg till Dalarna och spelade rinkbandycup. Vi käkade Pangalusfisk med pommes och wokade grönsaker. Var tänkt att vi skulle ha sallad till, men åter igen fick jag slänga saker som varit i kylen. Denna gången för att det varit för kallt. Fastighetsskötaren ställde in det för kallt så min sallad frös och hängde som en vissen kamel när jag sköljde den och gurkan ska vi inte tala om. Hade kunnat döda med den! Så fick skruva ner gradantalet. Finns ju ingen mätare så man ser hur kallt det är. Får väl ställa in termometern kanske. Sen ska jag läsa i instuktionerna till mitt förra kylskåp vad som står. Detta är en nyare variant, men ändå samma märke och rättså snarlikt. De lämnade nämnligen ingen instruktionshandbok till detta.

Idag har jag fullt schema. Ska jag hem till M & K och käka mat och hjälpa dem med deras dator lite. Sen ska jag hem till pappa och hjälpa till med en grej på datorn till skolans hemsida, sen ska jag tvätta och hinna hem till pappas sambos dotter och lämna filmer. Köpte en dvd med boxaerobics i fredags. Så hinner jag så ska jag faktiskt testa det mot kvällen också har jag tänkt :) Imorgon är det dags att gå till jobbet igen och det känns inget kul. Hoppas det dyker upp lite nya roliga jobb som jag kan söka. Min not so nice kollega kom in i fredags och vi pratade ut ordentligt och jag sa vad jag tyckte precis. Hon försökte slingra sig och lämpa över att det bara var chefens fel osv. Vissa saker kan det ligga nåt i kanske, men inte allt och hon gjorde ändå valet att sno mitt jobb utan att prata med mig. O hon har ändå en hel fast tjänst och mer möjligheter än jag att säga ifrån.