Shoppoholic och Stenskottens drottning det är jag det...

I´ve gone mad! Idag blev det ännu ett långt linne i samma blå som min tunika som jag köpte i lördags och ett par vita kortare tights. I can´t stop! Shoppoholic i allra högsta grad! Nä, nu får det vara nog! Ska hålla mig borta ifrån allt vad affärer heter. Nu behöver man ju lite pengar till semestern också! :) Ska ju snart dra till landet! :)

4 dagar kvar att jobba! Idag åkte jag och min kollega hem till en tredje kollega och hade eftermiddagsfikan hemma i hennes trädgård istället i skuggan! Mysigt var det! Jordgubbar i stora lass och hemmagjord flädersaft! Mmmmm, det är sommar det!


 
Beställt tid för bilen för byte av frambromsar. Fick tid om först två veckor. Typiskt! Bara att hoppas att bromsarna klarar sig lite till... Sa jag att jag lyckades få ännu ett stenskott härom dagen igen? Jag måste vara stenskottens drottning! O alla får jag i kanten av rutan så den spricker. Så nu har jag ännu en spricka från andra hållet. Måste nästan ta en bild så ni får se. Får väl hoppas att jag inte möter någon Herr Älg eller får nån Fröken Rovfågel mitt i rutan eller nåt .Känns som den skulle gå i tusen bitar på direkten!

Gårdagen tillbringades på stranden i en extremt avslappnande stil efter intag av medtagen hemmagjord grekisk sallad med kräftor i! Skönt att få ligga och bättre på solbrännan lite! Dock blev det inget bad för var så dyig botten där vi var, vilket drogs upp till ytan så kändes inte så inbjudande. Men var i med fötterna i alla fall. Ska bada o njuta ordentligt när jag kommer upp till landet istället!

Har förresten träningsvärk i benen sen jag var barnvakt! Brukar man få det??? ;)


Shopping, lilla H och Jackson

Det blev en del inköp igår också när jag, svägerskan och lille H var nere på stan. Herre gud vad jag shoppar! Nu får det vara bra för hela sommaren tror jag :) Det blev 3 linnetunikor till i olika färger, ett linne och sen underkläder! Nu är detta absolut ingen modeblogg, men här kommer ändå en liten bild på helgens inköp :) Det vita och mörkrosa i mitten under t-shirten är långa linnen. Men skönt att ha lite sommarkläder att välja mellan. O gillar man en sort, varför inte ha i lite olika färger :)


På eftermiddagen tog faster Norpan hand om lilla H själv och det gick så fint så :) Jag badade honom först medan Y gjorde sig iordning och sen tog jag med honom hem till mig ett tag. Där fick han hälsa på kissen som han träffat förut, men nu var mer nyfiken på. Hon är så snäll så med honom. Mest nyfiken och lite läskigt tycker hon det är med en liten bebbe :) Men hon vänjer sig mer och mer. Sen blev H hastigt hungrig så var bara att gå över till brorsan och Y´s lägenhet igen, för hade inte tagit med nån mat. Efter han käkat somnade han som en liten snusmumrik och sov i 45 minuter. Sen var han igång hela kvällen, men på väldigt bra humör som han alltid är. Vi hade så mysigt så! Men intensivt blir det. Mat, blöjbyten, klädbyten och leka en massa emellan. Fick honom i säng strax efter 21 och då sov han hela tiden sen!

Jag satte mig och kollade på Youtube på "Living with Michael Jackson" som finns i ett antal delar där. Vilken stor stjärna han var! Den allra största om ni frågar mig. Fnns ingen jämförbar. Han har funnits med mig i många många år och jag hade affischer av honom på rummet när jag var yngre. Min stora idol! O tycker fortfarande lika mycket om hans musik. En mycket speciell person (och inte på något sätt negativt), och har gjort helt underbar musik genom åren! Jag trodde aldrig riktigt på de rykten som var om honom. Jag tror att är man en så pass stor artist som han var och ganska försiktig med sitt privatliv finns det alltid elaka tungor som ska trampa på en. O hans sätt att umgås med barn var ju såklart en sån sak. Jag tror han var som ett barn själv och uppskattade att ta dit barn som är väldigt okomplicerade och som tog honom för den han var. Samtidigt som han kunde ge andra det han missat själv i sin uppväxt. Man får väl hoppas att han fått lugn och ro nu i alla fall. Hans musik kommer definitivt att leva kvar för evigt i alla fall och ha kommer säkerligen bli ännu större (om det är möjligt) än vad han var. Han fick sin comeback, men inte på det sättet jag hoppats på.  Det var med sorg i hjärtat som jag hörde att den stora stjärnan har slocknat. Men han kommer alltid lysa i mitt hjärta i alla fall. Här är en utav mina favoritlåtar med honom.



Faster Norpan ska vara barnvakt...

Idag ska faster vara barnvakt på eftermiddagen och kvällen! :) Första gången jag sitter barnvakt åt lille H. Svägerskan har nu slutat att amma så är lite lättare då :) Ska bli kul! Sen kommer eventuellt 2 kompisar över lite senare i kväll och håller mig lite sällskap också. Lilla H brukar ju sova vid 20.00-21.00 ca. Lilla H blir nu snart 6 månader 9 juli! Helt otroligt!

Nu blir det en promenix med s svägerskan och lilla H ner till stan för att kolla om jag hittar en topp/tunika till i en annan färg av en som jag shoppade igår. Lika bra när man tycker om nåt att ha nån mer färg. Var nere på stan igår kväll och shoppade med en kompis. Sen käkade vi och satt på en uteservering och käkade sallad med kräftor och fetaost! Mums! Kändes som man var utomlands! Så mysigt! Det är nästan tropisk värme ute om kvällarna. Just nu är det festival hemma i stan också så hela stan lever upp! :)

Tänk imorse när jag vaknade gissade jag vad klockan var, 09.35 kanske tänkte jag. Kollade på mobilen, 09.35. Rätt bra gissning va? Blev rätt förvånad själv :)

Dags att göra sig klar så vi kommer iväg nån gång :) Ha en skön lördag i det härliga sommarvädret! Kram på er!


Torsdagsmys... o min gamla idol...

Mys med lilla H på kvällen. Han badade när jag kom dit för att hämta några grejor så sen blev det lite mys med en nybadad H, matning och sen lite bus innan han somnade i min famn :) Efter det blev det fotbad, popcorn och vin! :)) Tänk om alla torsdagar kunde vara så...

Nyss hemkommen och lite lätt rund under fötterna trots bara två glas vin. Men hade inte käkat någon kvällsmat så får väl skylla på det :) O desto ännu mer flyger tankarna iväg till en viss person. Hmmm! Midsommar.... :) Man får ju vara glad att jag hållit mobilen på behörigt avstånd i alla fall ;) Man vet ju aldrig vad som kan knappas iväg annars.

Ska på ännu en intervju men inte i hemstan tråkigt nog. Detta är i en annan grannstad, men som skolkurator för gymnasiet så ett skoj jobb i alla fall :) Nästa torsdag är det dags. Så bara att avvakta och se hur det går. Skoj i alla fall att jag fått gått på intervju för alla 4 jobb jag sökte. Börjar ju ändå gå åt rätt håll, även om det vore ännu roligare om det kunde gå hela vägen nån gång då....

Var ute och käkade på lunchen idag med 2 kollegor. Så mysigt ställe var vi till. En riktig oas i stan. Blev stekt strömming och färskpotatis! Mums!


Bild från den härliga oasen. Längst bort kan man ana att det sitter lite folk och käkar.

Uppdatering 26/6: En av mina största idoler, Michael Jackson är död!
Hjärtstillestånd igår i sitt hem. Svårt att fatta! Hemsk nyhet att vakna till och sorgligt. Det hade jag inte trott att han skulle dö så ung. 50 år gammal bara och lämnar 3 barn efter sig! Jag har aldrig sett honom live, men hade hoppats att jag skulle göra det nån gång. Livet kan ändras i ett ögonblick. Läskigt! Han var en helt otrolig artist och gjorde mycket bra låtar som jag tror kommer leva kvar i all evighet! En superstjärna helt klart! R.I.P Michael Jackson!

7 dagar kvar...

7 arbetsdagar kvar till semester! Gud vad jag längtar!!! Det känns så segt att stiga upp på mornarna nu och det känns som det är svårare och svårare att komma iväg tidigt! Sen har jag hur mycket att göra som helst så idag blir det en sen dag dessutom! Inte känns det lättare när solen skiner från en klarblå himmel! Men igår gick vi ut på fikarasten och köpte oss varsin glass i alla fall och idag ska jag och en kollega gå ut på lunchen och käka.


Igår var det middag hos pappa och hans sambo K.
K fyllde år så vi fick kycklingssallad och jordgubbstårta till efterrätt. Sen blev det också champagne och vin. Men blev bara ett glas vardera så tog det lugnt eftersom jag skulle upp och jobba och sen myste jag med lilla H som också var där. Och alkohol och barn går inte så bra ihop!  Lilla H hade oturen att få 3 valpar på sig när jag i lugn och ro (trodde jag) skulle byta på honom inomhus och de var utanför i trädgården och lekte. Men rätt som det var så kom de infarandes som raketer. Så pappa och svägerskan som var inne just då och jag försökte hålla bort dem innan jag lyckades lyfta upp lilla plutten. Han lyckades ändå få ett litet märke från en klo på kinden stackarn och så blev han förstås rädd så faster fick trösta. Stackars liten! Inte alltid lätt med valpar och barn! Men det gick bra i alla fall! Där hemma är ju normalt också bara en valp. Men nästa gång får man byta på lilla H på övervåningen istället där de inte får vara.

På lördag ska jag vara barnvakt åt lilla H för första gången när Y och brorsan ska iväg på olika saker. Ska bli mysigt! :)

Är det inte semester snart?...

Klockan är 21.50, men det känns som klockan är mycket mindre. Det är ju så ljust ute! Åh, om man var ledig redan nu. Känns tungt att jobba denna veckan och en hel vecka till!!! Ska bli så skönt att komma upp till landet igen. Och jag saknar en viss person...svårt att undgå att göra det!

Fick reda på idag att det inte blev nåt med jobbet jag sökte. Drog det kortare strået. Var många som var kvalificerade och jag gjorde en bra intervju, men några andra var väl mer passande... Känns skittrist! Så det känns ännu tyngre att gå till jobbet nu. Är så less på att pendla! Får väl hoppas det dyker upp nåt annat i höst.... men känns trist att söka också när man hela tiden är så nära och sen blir det inget ändå.

Ärendena på jobbet är hiskeligt många, mycket assistans så blev övertid igår. Måste försöka hinna klart de flesta av dem innan semestern hur nu det ska gå till. Usch och blä, känns inget roligt! Tur helgen som var får en att le lite i alla fall. För just nu känns det lite tungt!

Midsommarfirande på landet med kossor och harar på äkta lantvis

Några dar sen jag skrev här. Har haft sånt problem med internet och har det fortfarande på laptopen, men på denna gamla uv fungerar det ibland verkar det som! Knepigt! Måste ringa supporten imorgon. Så jag har inte kunnat blogga nåt heller. Hoppas det funkar nu då!

Midsommar tills igår var jag till landet och stugan. Nere vid stugan på dagen och firade. Sillunch och färskpotatis i åskoväder med blixtrar och dunder! Mums, gott var det ändå!!! Egentligen är jag inte så mycket för sill, men dessa sorter nån Skärgårdssill bla. var riktigt okej! Hade köpt till kokt skinka för jag skulle ha, men det behövdes inte för jag åt mig mätt på det andra :) Fröken C och hennes M tog båten över också. Mot kvällen åkte jag över till C´s M och käkade midsommarmiddag som bestod av grillad kyckling och grillad färskpotatis och sallad! Jättemumsigt! Vi satt nere vid grannarna (undervåningen till huset) i deras burspråk med utsikt mot sjön och käkade maten och kossor springandes alldeles utanför i hagen. En liten harunge tittade förbi också utanför. Det är härligt att vara på landet! :) Till efterrätt blev det jordgubbar och gammaldags vanilj och varm öllikör med grädde. Visste inte ens att det fanns öllikör! Men det var riktigt gott! Tordes dock inte drick upp hela då jag inte brukar bli så pigg när jag blandar olika saker. Så C fick ta resten.

Sen senare tog vi våra paraplyer och knallade inåt byn till lokalen och dansbanan som i alla fall är under tak. Då slutade det regna! :) Mycket folk var det, DJ och jättebra musik! Vi var på topp och dansade resten av kvällen/natten. Där träffade jag också på mr Gittfiddler, sommar/höstflörten från förra sommaren... Hyfsat nykter också får jag lov att säga trots midsommar och allt :)

En underbar midsommar hade jag i alla fall! :)  Det är nåt speciellt att fira på landet! Men trött blir man då midsommarafton blir en väldigt lång dag och man inte sover så mycket. Sov länge länge idag om man nu kan kalla 10 länge :) Tar väl några dagar innan man återhämtar sig. Hur hade ni det på midsommar?


Fröken Dysterkvist har landat tillfälligt...

Var till tant doktor idag för jag fått ont på stället där jag slog i när jag föll av hästen i höstas. Så pass ont att jag haft svårt att belasta benet emellanåt och haft svårt att gå. Jag som älskar att träna fick inget roligt besked.

Jag hade överansträngt mig med träningen efter skadan istället för att ta det lugnt. Hon trodde inte det var brutet (vilket jag inte heller har trott, i så fall spricka eller förskjutning), men hade en ordentlig muskelskada, vilket innebär: Inte springa, gå kortare sträckor, vila, inte belasta. Vad ska man göra då på sommaren??? Röntga ska jag också göra för att se att det inte är nåt mer. Norpan går med dystra steg därifrån. Hur klarar man av att inte belasta lårmuskulaturen och baken?

Ombytta roller blev det sen hos tant doktorn. Första gången i mitt liv som jag fått trösta  och samtala med doktorn. Pga. att det var en islandshäst jag ramlat av så kom hon in på sina islandshästar, varav den ena just nu var illa däran och låg inlagd på djursjukhus! Kritiskt var det. Hon fick tårar i ögonen när hon berättade det och höll på att börja gråta på riktigt, stackarn! Hon berättade om allt och att hon sovit dåligt i natt och att det var hemskt! Hon visade tom. bilder på sina hästar och vilken som nu låg på sjukhuset. Hon hade grinat i massvis berättar hon. Kändes som en lite ovanlig situation. Patienten får trösta läkaren. Hon behövde prata av sig, så då fick Norpan beteendevetare rycka in ;)

Ikväll har jag haft N´Careparty hemma hos mig med  8 tjejer. Det var riktigt skoj och trevligt! Vi fick bada ett annorlunda fotbad och väldigt smart! Man stoppar nämnligen ner fötterna i vanliga genomskinliga plastpåsar med vamt vatten i och fotbad. Sen satte man på sig en socka ovanpå. På så vis kan man springa omkring och göra andra saker om man måste under tiden... t.ex laga mat, om man får telefon eller om det ringer på dörren. Du är inte fast på ett ställe. Sen fick vi testa olika saker för ansiktet, som peeling, ansiktsmask, ansiktskrämer osv. Köpte ett antal produkter faktiskt. Man måste ju förbereda sig för framtiden ;) Här ska huden hållas fräsch :)

Sen blev det mys med lilla H som kommit hem igen nu! :) Så charmig är han. Sken upp på en gång när han fick syn på mig och man bara smälter :) Förkyld som sjutton fortfarande men vid glatt humör som sagt. Kunde ju inte låta bli att pussa på honom. Som tack nös han mig i håret, så blir inte jag förkyld lagom till midsommar kommer jag bli mycket förvånad ;) Hans leenden kan få hela Alaska att smälta på en dag! Ögonen glittrar! Det är nog faster han brås på ;)

Söndag...

Jobbet jag sökte och som jag var på intervju igår verkar klockrent för vad jag skulle vilja göra. Man arbetar med ungdomar mellan 10-19 år som riskerar att hamna i missbruk eller kriminalitet. Det är ungdomar som har sociala/neuropsykiatriska/psykiatriska svårigheter. Vissa kan vara utåtagerande. Det är en dagverksamhet där man jobbar som samordnare/teamledare. Det är en kombination av att vara coach, jobba utåt mot ungdomens nätverk som föräldrar, skola och eventuellt andra bitar. Man har samtal, sätter upp mål tillsammans med ungdomen, social färdighetsträning bla. Det verkar enormt roligt! Och som sagt arbetsplatsen är bara 3 minuters cykelväg från mitt hem. Det vore jättekul om jag fick det. Kul också att få vara med och bygga upp en verksamhet då det startar upp här hemma, men finns i andra städer. Det kommer finnas möjligheter att jobba vidare med utveckling och vara med i projekt. Så det låter jättespännande. Men vi får väl se... 2 tjänster ska det bli så jag hoppas att jag får en utav dem.

Regnet fortsätter! Trist det är! Regnade gjorde det igår också när jag och en kompis åkte hem och var valpvakt till pappas och hans sambos valp + valpsyskonet som sambons dotter har. De är så goa :) Sen var jag och gratulerade kompisens son som fyllt 3 år i maj och som jag är "moster" åt.  Inte dåligt att få vara moster också :) Det blev tecknade filmen Pelle Svanslös och Mora träsk sånglekar på dvd. Han gillar att sjunga och dansa och älskar att titta på tecknad film. Ikväll kommer fasters lilla älskling hem igen från att ha varit en vecka i Uppsala. Har saknat honom så :)

Här kommer ett litet klipp med valparna som heter Cookie och Charma. Bernen sennen är rasen.




Intervju, valpisar och studenten...

Intervjudags igen och på en lördag av alla dagar! Men det är skönt för då slipper jag ta ledigt från jobbet för att gå på interjuv. Nära hemifrån är det :) Kan inte ta mer än 3 minuter dit att cykla hemifrån! Löjligt nära med andra ord!

På eftermiddagen ska jag vara hundvakt till detta lilla pyre, Cookie (pappas och K´s lilla valp) och valpsyskonet, systern Charma.

Cookie


Charma

Studenfirande igår blev lyckat ändå trots att vädret var som det var.
Det var i alla fall uppehåll när de sprang ut. På de fria gymnasierna sjunger man tydligen inte: "Sjung om studentens lyckliga dar..." Man hade valt sin egen låt, som t.ex "Eye of the tiger" som man stod och studsade till innan musiken tonades ner och de skrek och sen var det avklarat. "Studentens lyckliga dar" kom i inspelad version eller om det var en kör som sjöng, jag såg inte. Det var defintivt inte eleverna som sjöng.  Nu är det i sort sett bara musik på traktorsflaken också! En vagn hade 4 enorma högtalare, som skrååååååålade ut musik som "I could walk a thousand miles to be with you"..... Medans en annan sjöng sig hes på traktorsflaket! Tiderna förändras.... ;) De hade uppehåll ända tills sista varvet när regnet började vräka ner! Kusinen hade tak över halva flaket så de hade tur. Sen fick han åka porsche hem :)

Sen satt vi på inglasad altan med infravärmen medan regnet öste ner utanför. Massa god plockmat var det allt från lax till kalkon och sen två olika sorters potatissallad, massa exotiska frukter, ost och kex och kladdkaka med grädde. Sen var det förstås champagne och vin :) Riktig lyx! Av oss fick han en upplevelse från liveit.se som jag verkligen kan rekommendera att ge bort i present. Det är säkert 100-tals olika typer av upplevelser, allt från att köra en ferrari, till en danslektion, chokladprovning, spa, stridflygplansimulator, helikoptertur, restaurangebesök osv. Det finns nåt för alla! Perfekt som bröllopspresent, studentpresent, födelsedagspresent, julklapp...

Nej, nu måste jag ta och göra mig iordning så jag inte får stress i sista minuten :) Trevlig helg!



Studentfirande!

Ledig dag idag, yippie! :) Ska på studentfirande för kusin vitamin :) Tänk att han redan tar studenten! Helt otroligt vad tiden går snabbt! Hur många år sen var det jag själv tog studenten? Nej, jag låter nog bli att räkna ;)

Lite trist att det inte är soligt väder idag bara! Ändå hade jag beställt fint väder och en sisådär 25 grader varmt. Idag är det 11 grader och mulet, så inte ett rätt blev det! :( BARA nu regnet håller sig borta!

På eftermiddagen blir det öppet hus så då får Norpan äta och dricka lite gott (hoppas hon) :) Stackars lille H får vara utan studentfirande idag. Han är vrålförkyld lilla kraken och 39 graders feber, stackarn! Faster saknar honom så för han har varit i Uppsala hela veckan och är kvar där för han är förkyld.

Igår blev det ingen omgång med spikmattan, jag kände mig lite hängig och frusen och tänkte att sätta igång kroppen då i full gång slutar det väl med att jag också blir förkyld eller nåt. Så jag lät bli. Får köra ikväll istället.

Norpan testar spikmatta...

Inte helt smärtfritt att lyfta grejor i stugan på ett traktorsflak. Ryggen känns bättre, men kan meddela att fröken Norpan fått en nerv i kläm i baken upp mot nedre delen av ryggen! Inte skönt! Igår proppade jag i mig alvedon och gick och doftade linement hela dagen när vi pysslad på jobbet med att hänga upp lite nya tavlor och annat eftersom jag är med i Skönhetsrådet. Sen hade jag turen att låna mammas spikmatta som hon nyligen införskaffat. Så svängde förbi efter jobbet och lånade hem den.

Kissen var otroligt nyfiken på den när jag lade ner den på golvet. Så gällde att passa så hon inte klev på den, för hon var på god väg. Sen var det dags efter att jag kollat på klockan då jag skulle ligga på den i drygt 10 minuter max en kvart. 10 minuter brukar rekommenderas första gångerna. Jag lade mig direkt på utan att ha något lakan emellan som man kan ha om man tycker det gör för ont till en början. Men va sjutton, lite sport ska det väl vara. Norpan är väl ingen fegis heller ;)

Så jag sträckte ut mig raklång på den
och försökte slappna av. Fy sjuttsiken vad ont det gjorde i baken allra helst. Ryggen var rätt lugnt! Baken trycks väl ner lite extra eftersom den ju står ut. Det var nästan olidligt om jag ska vara helt ärlig. Men jag höll ut och tänkte för mig själv: Nej det gör inte ont, det går bra, slappna av....andas....
Efter ett tag kändes det alldeles varmt i hela kroppen och de började sticka på ryggen. Det kändes rätt behagligt. Men baken, jorå, den gjorde det ont på fortfarande även om det var något mer uthärdligt nu. Låg en kvart och sen rullade jag av. Inte jättelätt att ta sig bort från mattan faktiskt. Man vill ju inte göra illa sig mer än nödvändigt heller. Efteråt kändes det rätt bra även om jag var både röd och alldeles prickig. Trött som sjutton var jag och sov faktiskt 1,5 timme efteråt. Men tyvärr försvann inte smärtan från ryggen, så blev lite starkare tablett för natten sen.

Men idag kändes det nog ändå något bättre inbillar jag mig. För jag hade utan värktabletter ändå idag. Men nog känns det ännu, så jag körde på med en omgång till med spikmatta idag. Det ska ju göra mindre ont med tiden, men inte bara efter 2:a gången i alla fall märkte jag. För det gjorde om möjligt ännu ondare idag på baken! O nerven ligger fortfarande klämd. Få se imorgon. Kanske inte hjälper helt på nerver som ligger i kläm. Kanske ska vara mer ryggont på annat sätt...
I alla fall kan jag rekommendera spikmattan. Den gör skillnad. Det känns att det händer grejor i kroppen och man blir enormt avslappnad och det känns att kroppen mår bra av det! Ska köpa mig en egen!

Men det jag undrar är: Kommer det göra ännu ondare på baken imorgon när jag testar den för 3:e gången?

Norpan på traktorsflaket...

I söndags blev det fysiskt arbete som heter duga! Vi har ju renoverat hela badrummet, byggt upp en helt ny yttervägg och lagt nytt tak efter en vattenläcka, vilket innebär att det blir en del att göra efter nåt sånt också! Denna del att göra har legat i en stor stor hög på baksidan av huset....timmerstockar, brädor, gammal isolering m m. Så det blev en del slit på söndagen i mulet väder + i regn. En av bönderna i byn hade ställt dit sitt traktorsflak så vi skulle kunna lassa på där och sen kommer han i veckan och kör bort det åt oss.

Jag tillbringade min tid uppe på flaket med att ta emot och lägga det på ett bra sätt så vi skulle få plats med så mycket som möjligt. Vet inte hur många gånger man höll på att slå ikull sig där uppe på flaket varvat med att trampa in spik i gympadojorna. Mamma lyckades trampa in en spik i foten och vek ikull sig vid högen ;) Men det gick bra! Även min 86:åriga mormor hjälpte till och bar, det ni! :)


Norpan på flaket... (här utan jobbarhandskar)


Traktorsflaket


Kommit en bit på väg...


På bilden ser det kanske ut som det är av typen vedstorlek...men det var det INTE kan jag lova! Det var tungt som attans!!! Jag somnade som en liten gris igår!! Här skulle sen också plastsäckar med isolering på också som vägde bly för de sugit åt sig vatten!

Så idag ägnade jag mig åt detta
på eftermiddagen....


Bild lånad från hongkong.grand.hyatt.com


Filmdags igen...

Tidig uppstigning, ska eventuellt med bror, svägerskan och lilla H till Stockholm. Brorsan har gått vidare i en uttagning och ska nu dit för vidare uttagning. Spännande!

Igår kollade jag på film, "Taken" med bla. skådisen Liam Neeson. Mycket bra action/thriller och väldigt spännande!
Den handlar om en fd. CIA-agent Bryan vars 17-åriga dotter och kompis blir kidnappade av albanska människohandlare när de är på semester i Paris. Bryan gör allt för att hitta sin dotter innan det är försent. 96 timmar har han på sig att hitta sin dotter innan de blir sålda till prostitution i ett främmande land och försvinner för alltid. Här ett klipp från filmen.
 


Flygdagar...

Vad har hänt med det fina sommarvädret? Det är kallt, rått och regnar till och från om dagarna. Vilken kontrast mot i helgen när man låg och solade i bikini i stugan och på söndagen satt i gröngräset på ett flygfält och kollade på uppvisning med flyg! Snälla solen kom tillbaka till helgen!

I söndags var vi på flygdagarna som är varje år. Dessutom var det 10-årsjubileum i år. Vi åkte dit lagom till flyguppvisningen! Jag är nog lite fascinerad av flyg får jag lov att säga :) Höjdpunkten var helt klart Jetplanet Jas 39 Gripen! Vilket ljud, vilken fart och vilken upplevelse! Det var en flyguppvisning som heter duga! Bilden till vänster är på Jas Gripen. (Klicka på bilden för större format).
Här kommer två egenfilmade klipp från det:







Dessutom fick vi se konstflygning från bla. Daniel Ryfa som flög ett YAK-55M. En riktigt duktig kille som verkligen "living on the edge". Kan tänka mig att man hela tiden försöker bräcka sig själv, för att klara ytterligare saker med planet. Det är väl en kick precis som för bergsklättrare. Här kommer ett egenfilmat klipp från det också:



Sista dagen för den här veckan! Skönt! Hoppas ni får en riktigt skön helg! En utav dagarna blir det stugan igen för att ha på en massa träpanel och plankor på ett traktorsflak från badrumsrenoveringen + husväggsrenoveringen. Känns som ett roligt arbete, eller hur ;)

Lärkan pinkar i skyn...

Vi diskuterade en dag huruvida fåglar kissar i luften eller ej och om det möjligtvis är så att spillningen även innehåller kiss... Vilket samtalsämne va? ;)
Då säger miss X (som jag väljer att kalla henne): "Vet ni, härom dagen..."
Mr X (som jag väljer att kalla honom, för att jag inte ska få på moppo ;)): "Näääää"
Miss X: "Jo, jag måste berätta!" Hon fortsätter: "Härom dagen gick vi och pratade om samma sak och då sa mr X":
"Jo, men fågar pinkar i skyn". Och miss X hade då förstås frågat varför han var så säker på det.
Mr X: "Jo för den där sången, Lärkan drillar högt i skyn..."

Hmmm, ja drillar kan ju ha flera betydelser... ;)

Ny låt med Måns Zelmerlöw som känns somrig...även om det just nu inte är så somrigt utanför fönstret. Det är kallt som sjutton!

 

Pizzakväll...

Trött och tog lite sovmorgon idag! Hade pizzakväll med två tjejkompisar igår och drack lite vin :) Märktes att det var ett tag sen jag drack just vin, för kände av det nästan på en gång och när jag skulle gå och lägga mig hade jag huvudvärk. Ändå drack jag bara 3 glas. Så tog 2 alvedon och imorse mådde jag fint igen :) Men som sagt tog lite sovmorgon. En väldigt trevlig kväll var det i alla fall! 2000-talets svar på syjunta kan man säga :) Inte för att vi pysslar så mycket, men ändå.

Blev inget med jobbet strax utanför stan som jag hoppats på. Det stod mellan mig och en tjej till och var tydligen ett svårt val, men tjänsten gick till den andra tjejen till slut, trist nog :( Men efter att ha gått och deppat en stund över det så ringde en annan arbetsgivare om en tjänst jag sökt och ville att jag skulle komma på intervju. Det är också ett jobb i hemstan. Så ska på intervju om 2 veckor. Så få se om det verkar bra det jobbet då. Är privat, så kanske mer otryggt i dessa tider....eller inte. Verkar vara ett väldigt roligt jobb i alla fall och skulle då fortfarande jobba mot ungdomar, men utan myndighetsutövning. Vill ju slippa pendlingen nu...