Helgen på landet...

Nu är jag hemkommen från min helg hos C på landet i byn där vi också har stuga. Det har varit jätteroligt och trevligt! I fredags käkade vi tacospaj när jag kom fram och satt och snackade. Sen drog vi iväg till C´s föräldrar. Träffade då också C´s pappa K som jag inte träffat på massvis av år och som jag missade när jag var där i veckan. Det var himla kul att träffa honom igen. Han var sig lik tycker jag, lika sprudlande glad och glittriga ögon :) Sen sadlade vi hästarna och drog ut på en ridtur. Jag hade hingsten Fabian (som ni ser här till vänster). Vi tog det rätt lugnt och red upp i skogen. Jag har ju aldrig ridit på de här hästarna så då vill man ju lära känna hästen ordentligt och inte bara dra iväg i full galopp om man säger så :) Men vi travade lite också.

När vi kom hem tog vi fram lite godis och satte oss i soffan och snackade över några glas vin. Drack bara fyra glas, men tydligen blev det nåt för mycket för framåt natten kände jag mig helt plötsligt jätteskranglig på benen. Jag hade i och för sig inte käkat någon frukost på morgonen och hade käkat ganska så sen lunch, men ändå! Jag kände att jag behövde ut och röra på mig efter att ha suttit en stund ute på verandan. Så vi tog med oss vovven och tog en promenad. Jag lånade C´s stavar för att få ordning på stegen :) Jag kan lova att det var en syn för livet, för till råga på allt hade jag också fortfarande på mig ridkläder. Jag hade tänkt duscha, men fastnade liksom där i soffan. Så jag hade ridbrallor, knästrumpor, jacka och gympadojor! Det var väl en himla tur jag inte hade ridhjälmen på fortfarande i alla fall (fastän det kanske nästan skulle ha behövts med tanke på mitt tillstånd ;))

Vi mötte postbilen som delade ut tidningar det första vi gjorde. Måste ju undrat vad vi gjorde ute på promenad vid den tiden, varav en i ridkläder och stavar! Klockan måste ha varit vid en 03 nåt sånt. Vi knallade runt en rejäl sträcka i byn innan vi slutligen gick hemåt igen. Då var klockan 04.15 och jag var fortfarande lika skranglig på benen. Då tog jag korten på den fina gryningen som ni kan se bland bilderna jag tog här nedan. Drack vatten ordentligt för jag tänkte att jag behövde säkert återställa vätskebalansen. Men det slutade med att jag mådde risigare och inte tordes gå och lägga mig utan tillbringade en tid på toaletten och spydde t.o.m en gång. Herre gud, är man en fjortis eller??? Jag är inte en sån som brukar bli dålig. Har väl skett ungefär 3 gånger i mitt liv kanske bara och då har jag blandat, så det gör jag aldrig! Och eftersom jag har lite fobi för att spy dricker jag aldrig så mycket att det finns risk för att bli dålig. Måste ju ha lite med dagskonditionen att göra på nåt sätt. Jag kom till slut i säng vid 6-tiden.

På lördagen på förmiddagen vid 11 hade vi bestämt med C´s föräldrar att vi skulle ut och rida igen och hennes föräldrar skulle med också. De har ju fyra hästar så det passade bra. Men som ni kanske förstår så var jag inte mitt vanliga jag på lördagsförmiddagen heller.... Jag var rejält bakis och det tog emot att käka frukost. Jag drack lite vatten och sen saft, fick i mig lite yogurt och sen halv smörgås med en gurkskiva och en tomatskiva. Sen var det bara på med ridkläderna och iväg. Kan ju tillägga att det inte var jag som körde! Väl framme vid stallet mådde jag inte mycket bättre, blev nästan sjösjuk när Fabian rörde sig medan jag ryktade honom. K, C´s pappa frågade om jag druckit mineralvatten nåt och det hade jag inte. Det tyckte han absolut att jag skulle göra så han gick in och hämtade en flaska åt mig och tyckte jag skulle bälja i mig det där :) Så efter att jag fått på sadeln så hjälpte han mig med det sista och jag försökte få i mig vatten. Tänkte det hur sjutton jag skulle kunna klara av att sätta mig på hästryggen och skumpa runt i mitt tillstånd när det redan åkte upp och ner i magen. Men tycket emellanåt ändå att det blev bättre av att dricka lite mineralvatten, tills jag kom ut på stallbacken när K gjorde ordning med stigbyglarna och C precis kommit ut också (C´s mamma blev kvar hemma då hon hade ont i ett ben). Helt plötsligt kände jag att nä, jag kommer att spy igen. Skulle precis till att fråga var jag skulle ta vägen, längre kom jag inte utan fick bara vända mig om och ut kom allt vatten jag druckit. Hade ju inte direkt käkat nåt annat på morgonen ju. Sen gick jag bort en bit för det kände som det skulle bli igen, men det lugnade ner sig och sen mådde jag kanonbra!

C och K skrattade när jag kom tillbaka och sa att nu mådde jag skitbra och hoppade upp på hästen :) Snacka om befrielse! Hade kunnat käka ett mål på Mc Donald´s nästan. Så det blev faktiskt en mysig ridtur trots allt. Mådde inget dåligt sen heller. K tog oss med på en riktigt tuff ridtur  på skogsvägar och mycket inne i skogen där det är enormt bergigt och väldigt brant! Nästan lite läskigt var det att ta sig ner :) Men det var en mysig ridtur och otroligt vacker för vi hade en enorm utsikt däruppe! När vi kom tillbaka och satt och fikade hos C´s föräldrar kom C´s bror J (ett gammalt ex) och vår gamla barndomskompis E och hennes son V som annars bor i Sthlm. J hade förstås också väldigt kul åt mina bravader under natten och morgonen! Men skrattar bäst som skrattar sist, han blev i sin tur lite risig morgonen efter på söndagen (även om det inte riktigt var i min nivå).

Efter ridningen var vi hem till C igen, då även E och lille V följde med oss hem och käkade lite mat och fikade. Sen följde vi med E och V till hennes föräldrars sommarstuga/och numera året-om-boende för att träffa hennes föräldrar som vi inte gjort på flera år varken jag eller C. Satt och pratade där i 2 timmar innan jag och C åkte hem till henne och käkade middag och tog en långpromenad. Sen var vi jättetrötta vid 01-tiden eftersom vi båda sovit så få timmar natten innan.

Söndagen tog vi en promenad till hästarna för att jag skulle ta lite kort som jag missat att gjort på lördagen eftersom jag missat att ta med kameran (och det vet vi ju alla varför jag missade det....). Först tordes de inte komma fram då vi stod med paraplyn. Hästar är ju lite skraja av sig trots storleken, men sen när det slutade att regna och vi fällde ner dem kom de på en gång. Blev en del bra bilder. Sen på vägen hem till C stannade vi till hos brorsan J för att se hur han mådde och fikade och satt och snackade ett tag. Sen blev det lunch hemma hos C, sen en långpromenad (vi gillar att promenera som ni kanske märker.... ;)) och slutligen fikade vi innan jag åkte hemåt vid 20.00-tiden. Ja, det var nog hela helgen det.

Här kommer några av bilderna jag tog (klicka på bilden för större format):

    
   
   
  

Efter helgen lär det definitivt dröja innan jag dricker nåt vin igen i alla fall. Så mycket är säkert! Det är som man brukar säga: "Jag ska ALDRIG dricka igen"! Tills man sitter där igen en helg då man redan glömt hur det var :) Men jag brukar hålla mig till min regel om att aldrig dricka efter klockan 24 på natten och det brukar jag hålla, bortsett från i fredags och ni ser ju hur det gick....

Sen har det ju varit en dag idag också, men för att inlägget inte ska bli kilometerlångt så får jag nog spara det till nästa inlägg tror jag :) Det kommer innehålla en filmrecention också eftersom det blev en film på kvällen också som heter "Perfect stranger".

Kommentarer
Postat av: Albin

Sv: Ja, det är därför vi lever. För att göra grejer vi drömmer om. Eller hur? :D

Postat av: Jennie

Verkar som du hade trevligt :) fina hästar!

2008-07-15 @ 14:19:39
URL: http://unreal.blogg.se/
Postat av: Lennart

Ridkläder och stavar? Tja, någon gång passar det väl ihop. Allt behöver väl inte vara perfekt alla gånger?

2008-07-15 @ 16:26:41
URL: http://trannel.blogg.se/
Postat av: Sandra

Låter som ni haft det underbart!!!!! Såååå fina bilder!!! KRAM PÅ DIG

2008-07-15 @ 18:42:15
URL: http://gudis.blogg.se/
Postat av: Norpan

Albin: Svar i din blogg.



Jennie: Ja, jag har haft det jättebra o visst är hästarna fina. Det är nåt speciellt med hästar. Lille Fabbe är ett riktigt busfrö. Bufflar och har sig hela tiden på en när man ska sadla och trensa honom. Han bet sig fast i min luvtröja som jag hade knuten kring magen :)



Lennart: Visst, en snygg outfit för stavgång eller hur? ;) Kanske kan skapa ett nytt mode, eller vad tror du? :)



Sandra: Tack :) Ja, det har varit jätteskoj! Brukar annars alltid sova nere vid vår stuga, men nu när det inte går så var det skoj att bo hos C och kunna umgås lite mer som förr när vi var yngre :) KRAM!

2008-07-15 @ 23:01:13
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Albin

Sv: Ja, tycker du inte att jag borde satsa på något i den stilen? ;)

2008-07-16 @ 08:59:59
URL: http://abbbe.blogg.se/
Postat av: Ida

Haha, härliga fyllor man drar på sej :P

2008-07-16 @ 21:15:17
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se/
Postat av: Norpan

Ida: Ja visst gör man ;) Men trodde nästan man kommit över det vid den här åldern :)men tydligen inte!

2008-07-16 @ 21:28:40
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback