En dag på klippor...

Igår hade vi en härlig dag på klipporna strax utanför stan. Picknick hade vi förstås med och lyckades fantastiskt nog ändå få ha solen framme gassandes mot oss hela eftermiddagen bortsett från någon minut när den tog en paus bakom ett moln. Helt underbart! Kändes som vi var utomlands nästan eller på Västkusten. Denna gången hade jag däremot inte kameran med mig utan det fick bli mobilbilder istället, men jag tror ni kan se hur vackert det är därute ändå.

Jag hade med grekisk sallad, fruktsallad med galliamelon & jordgubbar(om jag får kalla det för fruktsallad trots två frukter bara), skinksmörgås, chokladbisqvi (det jag gillar bäst om det ska vara nåt till fika) och mineralvatten. Har hittat 2 nya sorter som är jättegoda: Lokas smultron/citron och fläder/citron.

Hade med mig solskyddsfaktor 4 och 10. Det märks tydligt att solen är starkare än den varit tidigare. Jag brukar kunna klara mig med 2-4 utan att bränna mig. Men ska jag ligga i flera timmar i solen vid vatten sådär är det bäst att ha på.

Nu har vi bestämt oss för Italien - Sardinien som första alternativ i september i alla fall. Jag hoppas att det blir det för annars kommer jag nog nästan att bli besviken... Jag har alltid velat åka dit, men det har inte blivit av hittills. Sardinien är den enda ön i Medelhavet som påminner om Karibien pga. klimatet som är subtropiskt. I september är där mellan 26-29 grader. Sommaren slutar först i slutet av oktober. Vill man så kan man ta en dagstur med färja till Korsika också som tillhör Frankrike. Där kan man se Napoleons bostad bl.a. och bada vid klippor. På Sardinien kan man också ta en utflykt till vad det står "Medelhavets vackraste strand" (vem som bestämt det vet jag inte), där en av James Bond-filmerna spelades in. Ska bli skönt med en avslappnade vecka utomlands efter att ha jobbat några veckor igen efter semestern. Ska man åka utomlands ska man absolut göra det under hösten eller vintern när man som mest behöver lite solljus och värme (i alla fall jag). Åtminstone hoppas jag att vi får sol på oss den veckan.

Snart bara 2 veckor kvar av min semester. Den här veckan har gått så himla snabbt! Hoppas de två resterande veckorna går lite saktare! På måndag blir det en tur upp till stugan igen över dagen. Några byggarjobbare ska då riva upp hela golvet i badrummet för att torka ur det under sommaren innan de ska lägga nytt i augusti efter sin semester. Trist att inte ha något badrum under sommaren, men förhoppningsvis kommer att bli bra när allt är fixat sen.

Här kommer några bilder till från gårdagen (Klicka på bilden för större format):

  

Ha en skön helg! 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Åhh det låter som om ni haft en underbar dag. Va härligt att ha picknick vid klipporna!

Vi hade kanon skoj igår =) KRAMAR

Postat av: Norpan

Ja, det var en riktigt underbar dag. Hoppas på fler såna dagar! Såg att ni hade skoj igår också :) Kramar

2008-07-06 @ 16:18:55
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: vivan

oh,vill också till havet...men får nöja mig med sjön..du beskriver så fint både natur och mat...:)kramiz

2008-07-06 @ 22:32:30
URL: http://vwellermo.blogg.se/
Postat av: Norpan

Vivan: Tack så mycket! :)

Faktiskt är detta också en stor sjö men som mynnar ut i havet så småningom :) Kram

2008-07-06 @ 22:50:08
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Mika

Härligt att ni har bestämt er med resan i höst! Och Italien är ju så underbart!!!!



Låter som underbara semester dagar, förstår känslan att man vill bromsa tiden!!!



Kram

Mika

2008-07-07 @ 10:48:48
URL: http://msmika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback