Picknick och ny ridtur.

Tillbaka från min ridtur på två timmar. Vi hade tur med vädret, för när vi körde hemåt sen så vräkte regnet ner! Var spännande att testa ett nytt ställe. Båda ställena har sina för- och nackdelar. På det ena stället är hästarna kanon, men de har lite lugnare tölt i jämförelse med dessa som sprang på riktigt snabbt, nästan i fart med galoppen. Så jag var tvungen att korta stigbyglarna för fötterna åkte rakt igenom hela tiden så jag tappade dem. Man har längre stigbyglar på islandshästar än på "vanliga! hästar. Sen blev det bättre. Man vill ju gärna känna att man har kontroll när man rider. Det var en pigg häst som jag fick bra pli på efter en stund. Det enda var att den bara hade en sko kvar som satt så löst att vi var tvungna att ta av den sista också. Hästarna skulle skos om imorgon. Innan jag fick av skon så var det lite ojämt, men sen blev det bättre.

Hade dock en liten tjej framför mig som var en 8-9 år och som var så lätt att hon inte hade någon kontroll alls på sin häst. Hon klarade varken att komma upp eller ner själv. Och hon åkte i pricip bara med för hon klarade inte att korta tyglar eller nåt sånt, utan hon höll sig i manen och tyglarna hängde. När vi skulle galoppera andra gången fick hon inte ens ingång sin, för hon manade inte på den heller, men jag fick igång hennes också genom att smacka på ordentligt! :) För dessa hästar rider inte om varandra. De gör de på det andra stället där vi varit hittills alla gånger. Segar sig den framför rider man om i galoppen. Men som sagt fick ju igång hennes också rätt snabbt så gick ju fint. När vi var på hemvägen och vi lett hästarna nerför en brannt stannade hennes och käkade gräs sen och då tordes hon inte dra med sig den ordentligt utan skrek på hjälp. Alltså jag kan nog tycka att man är inte för liten för att rida islandshäst om man inte klarar av att hantera hästen alls. Hon går säkert på ridskola för hon hade ridkläder men det är väl små ponnyhästar. De kanske skulle ha barngrupper också separat så här med....

Det andra stället där vi brukar vara annars, är med och talar om saker man kan förbättra med tekniken för att få finare tölt och så, det tycker jag är bra. Särskilt för dem som är helt nya eller väldigt ovana, men även annars. Det gjorde inte den här mannen. Nu har jag i alla fall anmält mig för att börja rida till hösten. Ska bli skoj! Även om jag är mest för att rida ut sådär i skog och mark. Men kan ju vara bra att förfina tekniken lite också :) Jag hoppas att det är bra där. Hästarna verkar ju okej och pigga i alla fall.

Igår hade vi picknick. Tyvärr blev det ju lite halvdant väder så det slutade med att vi var hemma hos en i gänget på hennes altan och sen satt innanför det inglasade när det började att regna. Var mysigt det också. Vi spelade ett frågesportsspel och satt och snackade. Lille J var i sitt esse och höll på ute i en lekstuga på tomten. Mig bjöd han på både köttbullar och makaroner och sen kanelbullar som han bakade på plats ;)

På kvällen såg jag en film, "Griffin & Phoenix" från 2006, som Egobloggen tipsade om. Den var riktigt bra! Mysig, gullig och lite sorglig. En riktig kärleksfilm kan man väl säga. Den får 4 av 5 möjliga.



Nu ska jag ta och göra lite mat. Ikväll blir det grillning hos A, samma ställe där picknicken blev igår. Vi ska ta och bestämma vart utomlandsresan ska gå i höst och vilken vecka vi ska åka.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Kommentarer
Postat av: Ida

Du har verkligen kommit igång med att rida, vad härligt! :) Jag kan också hålla med om att man är för liten om man inte kan hålla sin häst.



Jag var med syrran och red islandshäst när jag inte var alltför stor, hästen hette Elding och levde upp till sitt namn, jag fixade ritten men blödde mellan fingrarna :S Jag kanske också var för liten då? :P



Jag måste snart bege mej att rida jag å! Kanske nåt för semestern :)

Postat av: Norpan

Ida: Ja, det är verkligen skitkul att rida! Det är en sån frihetskänsla och man mår så bra samtidigt som det är en otroligt bra träning för hela kroppen! Tränar ju rumpa, ryggen, benen, armarna och magen samtidigt. Finns ju dem som aldrig suttit på en häst och tror att man bara åker med, men oj så fel man har då :)



Oj, blödde du mellan fingrarna, men då höll du i hästen ordentligt i alla fall. Det brukar ju finnas en åldersgräns på en 12 år för att rida islandshäst vanligtvis, men det kanske de inte hade på det här stället där jag var nu. Är ju risk för att det kan hända nåt också om man är för liten, så handlar ju om en säkerhet också.



Ja, att rida är väl perfekt för semestern! Så det tycker jag att du ska passa på! :) Kram

2008-06-30 @ 22:54:38
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Mika

Gud vad kul att du anmält dig till en ridkurs i höst - det verkar ju helt klart vara din grej!!! I helgen var vi ute på landet och vandrade bland massa hästhagar då tänkte jag på dig och dina ridturer - du har inspirerat mig till att åtminstone testa. Man ska inte leva utan att vara nyfiken på att testa något nytt...



Kram

Mika

2008-06-30 @ 23:01:41
URL: http://msmika.blogg.se/
Postat av: Norpan

Mika: Ja, det är helt klart min grej. Mår så himla bra av att rida! Alla tankar och stress försvinner och det är bara du och hästen som drar fram över ängarna och i skogen. Så underbart! Och som jag skrev till Ida här innan, det är ju verkligen bra träning för hela kroppen också.



Det var inte dåligt att bli tänkt på ute bland hästhagarna :) Kul att jag lyckats inspirera dig också till att åtminstone ge det en chans! Hoppas att du kommer att trivas på hästryggen! Som du säger det är bra att vara nyfiken på att testa nya saker. Sån är jag också. Älskar att testa nya saker (inom rimliga gränser förstås) :) Kram på dig!

2008-06-30 @ 23:10:45
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback