Resa i september...

Igår var jag som sagt på grillkväll hos en kompis tillsammans med ytterligare en kompis och vi har nu lyckats enas om en vecka när vi ska resa iväg utomlands. Vecka 38 bär det iväg, i mitten av september. Ska bli så härligt! Vi ska försöka att ha lite is i magen och invänta tills det börjar närma sig. Resemålen som ligger högst på listan är: Portugal (Algarvekusten), södra Spanien eller Sardinien. Har aldrig varit till något av ställena, men har varit i Italien och det är mitt favoritland verkligen. Det är som jag brukar säga. Skulle jag någon gång skaffa en lägenhet utomlands skulle det bli i Italien. Det är god mat, underbart vackert och mysigt, härliga människor och så fint språk.

 
Italien - Sardinien

 
Portugal - Albufeira

   
Spanien - Malaga

Blir spännande att se vart vi hamnar. Som det känns just nu skulle jag nog helst vilja Portugal eller Sardinien, men Spanien skulle inte vara så dumt det heller. Sardinien ska vara som ett paradis har jag hört av andra som varit där. Är inte så mycket svenskar som reser dit. Ska i vilket fall bli helt underbart att komma iväg. Längtar! Sist jag var utomlands var när jag var i Tunisien - Sousse för några år sedan så det är verkligen dags!

Idag har jag annars bara tagit det lugnt och bara försökt njuta av att jag har semester. Det är först idag som det verkligen märkts. Jag har ju inte behövt åka iväg till grannstan för att jobba :) utan bara kunnat legat kvar i sängen och läst i min bok som är så bra. Jag läser "PS Jag älskar dig" av Cecilia Ahern. Den handlar om Holly som förlorar sin make efter en kort tids sjukdom strax efter hon fyllt 30 år. Ändå kommer han tillbaka på ett sätt. Ett par månader efter Gerrys död dyker hans sista gåva till Holly upp, "listan". I tio brev, ett för var och en av årets återstående månader, lotsar han Holly genom sorgen och visar henne hur livet trots allt rymmer både tårar och skratt. Det är en varm och mysig bok att läsa på semestern! Det har gjorts en film på boken också som jag definitivt ska se så småningom.

Jag gick väl upp vid 10-tiden till slut och var iväg till Volvo, då jag tyckt att det låtit något på den vänstra sidan, liksom som lite fjädrande läte när jag kört i farthinder. En mekaniker/tekniker konstaterade att det inte var någon fara och att jag lugnt kunde köra vidare. Det var nåt med fjädrarna och att man kunde sätta dit några gummigrejor som skulle göra att ljudet försvann, men det kunde inte hända nåt. Det låter ju inte mycket och bara i farthinder så jag lämnar det till hösten i så fall. Skönt att veta vad det är i alla fall. Det roliga var när vi var ute för han skulle försöka lyssna hur det lät att han sa: "Nä, jag hör inget ljud bortsett från det där pysljudet, som det där (och han släppte efter på gasen)" "Ja, sa jag, men det är att det är ett annat luftfilter, det ska vara sådär". "Jaha", sa han. "Det är sånt där sportfilter?" "Ja, just det", svarade jag. "Det är helt normalt ljud" :) Antagligen hade han väl aldrig hört ljudet tidigare eller nåt. Ovanligt för en mekaniker/tekniker kan man tycka.... Annars brukar det ju vara en annan som känner sig lite dum på bilar sådär :) Sen blev det lunch hos mormor och sen har jag bara varit hemma och grejat på eftermiddagen. En lugn och skön start på semestern.

Imorgon ska jag luncha med en gammal arbetskollega (Dandarache som också bloggar) och sen ska jag träffa några kompisar. Få se vad vi hittar på. Det beror lite på vädret. Blir det fint åker vi nog ut till vattnet och har lite picknick eller nåt. En är ju höggravid så blir inga livliga aktiviteter i alla fall :)


Kommentarer
Postat av: Moa

Jag har varit på Sardinien och där är skit fint verkligen + att jag aldrig har varit så brun som jag blev där!

Postat av: Norpan

Moa: Ja, jag har bara hört bra saker om Sardinien och har alltid velat åka dit. Det vore nog inte helt fel! Hoppas att det finns resor dit bara så inte allt är slut!

2008-07-01 @ 00:13:01
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Fredrik

Kul att du nämner PS Jag älskar dig... somnade faktiskt ifrån den i går. Så jag vet inte om den är bra eller inte... första 20 var iaf riktigt sega.



ha en underbar dag!

2008-07-01 @ 07:01:33
URL: http://www.egobloggen.se
Postat av: Norpan

Fredrik: Jaha, du får skriva ett utlåtande om den var bra eller ej sen då. Ha en bra dag du med!

2008-07-01 @ 17:39:15
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback