Vårdcentralbesök på söndagen

image109Söndagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig den. Sov i och för sig länge, och det hade jag tänkt. Klev upp först vid 11. Så länge har jag inte legat i sängen på år och dar. Men hade förstås vaknat tidigare, men lyckats somna om. Det behövdes. Sen käkade jag sen frukost och satte mig och skulle kolla klart på en film "Lars and the real girl" som Mallis rekommenderat. Då blev jag sugen på en liten bit paj. Gjorde ju rabarber/hallonpaj igår som jag skrev i föregående inlägg och det blev en liten bit kvar efter jag lämnat kvar en bit till L också. Men det slutade inte så bra. Pajen hade satt sig fast ordentligt i formen efter den varit i kylskåpet så fick ta i ordentligt med tårtspaden, vilket reslulterade i att jag slant med den och körde rätt in i pekfingret på vänster hand (det var en sån tårtspade med ena sidan som en kniv så man kan skära med den också). Det blev ett rejält diagonalt jack på 2,5 cm ungefär på ovansidan av fingret som glipade och det rann ordentligt med blod hela tiden. Ringde min kompis M som är sjuksköterska (bra med sin egna sjuksköterska ibland :)) och frågade om råd om hon trodde jag behövde åka in och sy eller tejpa. Hon tyckte jag skulle åka in, så det gjorde jag och det var tur. Det behövdes sy.

Jag fick vänta 1,5 timme!!! Så mycket folk, varav två uppehöll rummen medan de inväntade ambulanser 2 stycken. Höll mig på lite avstånd och stod hela tiden. Hade ingen lust att få med mig nåt annat hem också! Vissa såg inte alltför pigga ut! Men till slut kom jag in och läkaren konstaterade att jag behövde sy. Så fick bedövningspruta som inte gjorde sitt till fullo, för det gjorde ont när hon sydde, men jag överlevde det också. Hon sa att jag gärna fick mer, det var jag som avgjorde. Men jag sa att hon skulle köra på. Hon frågade om jag klarade det, så jag inte skulle till och svimma eller nåt, men jag sa att det var okej. Tre stygn gjorde hon med lite mellanrum. Sköterskan tejpade dessutom innan hon lade omslag. Så kommer nog bli fint när det läker. Så kan det gå. 170 kr kostar det på helgen när man åker till jourhavande, men är glad att jag gjorde det. Stor risk annars att det blivit fult ihopläkt, eftersom det glipade så mycket och att jag fått infektion i det.

Tvättiden som jag hade på eftermiddagen gick nästan till spillo. Han köra 2 maskiner med det viktigaste som tur var. Sen har jag hunnit med att ta en promenad sen jag kom hem, 5-6 km. Jätteskönt med lite frisk luft. Ska springa ett lopp på tisdag så bra med lite motionsträning i alla fall. Men har inte hunnit springa nåt innan pga. astman, men är 5 km så det ska nog gå fint ändå :)

Uppdatering: Har sett klart på filmen " Lars and the real girl" (drama/komedi). Tycker den var jättebra! Den är lite rolig emellanåt men väldigt allvarsam. En gullig film som jag verkligen kan rekommendera, precis som Mallis! Blev mycket filmer den här helgen.

Handlingen:
Lars är en ovanlig kille som startar ett förhållande med en "realdoll" som han hittar och köper på internet. Hans vänner och familj tycker att han är galen och hela staden måste anpassa sig efter Lars, som tror att dockan är en riktig människa. Det utvecklar sig sedan till en känslosam historia för Lars och människorna runt honom.

Skådespelare:
Ryan Gosling, Patricia Clarkson, Emily Mortimer, Kelli Garner, Paul Schneider.

Betyg:
image110

 

image18

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Ajdå, låter inte bra. Man måste vara försiktig när man har vassa saker i sina händer. Men det var tur att det gick så bra som det gick iaf... tycker att du har lite otur nu vännen. jag håller tummarna för att turen ska komma åter ditt dig!

Postat av: Norpan

Fredrik: Tack :) Jepp, man ska vara försiktig, men ibland tänker man sig inte för :) Var väl veckans läxa kan jag tro ;) Kan förrestens rekommendera filmen i alla fall. Har sett klart den nu, "Lars and the real girl".

2008-05-18 @ 19:37:30
URL: http://lillanorpan.blogg.se
Postat av: mia

Hej norpeporpe. dunkar fingret? hoppas inte... nu ska jag sova. kramisar!!

2008-05-18 @ 23:58:15
Postat av: Mika

Oj då! Vilket oväntad vändning på en skön söndag! Hoppas det blir bra och vilken tur att du åkte in.

Kul med alla dina filmtips - ska kolla upp någon när jag hyr film nästa gång.

Kram på dig,
Mika

2008-05-19 @ 00:50:40
URL: http://msmika.blogg.se
Postat av: Norpan

Mia: Jodå, det må du tro igår att det gjorde. Imorse slog jag naturligtvis i fingret också när jag skulle skynda mig iväg till tåget. Ohhhh, vad glad man blir då! ;) Men just nu känns det rätt okej. Lite svårt att skriva utredningar bara just nu :) Kramisar

Mika: Jepp det blev lite oväntat. Ibland går det snabbt! Var tack vare min "egna sjuksyrra" Mia (kommeteraren ovan) som rådde mig att åka in :)
Ja, det blev en del filmer :) Tycker definitivt du ska kolla in dem. Kram

2008-05-19 @ 09:19:46
Postat av: Ida

Haha, jesus! Det där lät som att det gjorde tokont :S Och spruta i fingret, aj! Det måste ju kännas lite muppigt just när fingret är bedövat? :P

Tur att det gick bra iaf :)

2008-05-19 @ 19:13:29
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se
Postat av: Norpan

Ida: Jo, det var inte skönt vill jag lova :) Nej, det är inte så trevligt att få spruta i nerverna i fingret, men det gick bra. Fingret blev mest bedövat under och inte där det skulle blivit bedövat, så hade en hel del känsel i fingret. Så det kändes att bli sydd. Fick lära mig att fingrar är svåra att bedöva tydligen. Men kändes lite "muppigt" på undersidan :) Känns konstigt på undersidan idag med nästan.

2008-05-19 @ 19:57:54
URL: http://lillanorpan.blogg.se
Postat av: Mallis

Kul att du gillade filmen!

Kram

2008-05-19 @ 21:01:18
URL: http://mzmalliz.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback