Dagen började bra...

Hade ställt klockan på 5.50 för jag skulle hinna duscha, tvätta håret och käka frukost i lugn och ro och dessutom hinna ner i god tid utan stress och köpa biljett i automaten. Vad händer?
Jag vaknar till vid 4.40 och tror det är dags att stiga upp, men inser att jag kan somna om och gör det också. Sen, vad jag tror alltså är att jag vaknat till av mobilen, stänger av den och somnar om. Jag vaknar helt plötsligt av att jag drömmer att jag redan är uppe. Kollar till på mobilen, 6.12 är klockan.... HJÄLP!!!! Får ju bara inte missa tåget för ska möte två kollegor i Sthlm på stationen. Så det blir racerfart in o duscha och tvätta håret och sen flänger jag omkring som ett torrt skinn. Det går väl aldrig så långsamt som när man försöker skynda sig??!! Mitt mål var att cykla ner klockan 6.50, men kommer iväg först 7.05 och cyklar som ett blåjon ner till stationen.

Kommer precis ner lagom tills första Sthlms-tåget ska ge sig iväg 7.15. Men tänker att det är ju lugnt, det är 7.30-tåget jag ska åka ändå så. Så jag löser en biljett i automaten och då hinner det första tåget precis åka iväg. Det är ett direkttåg tror jag. Sen kommer mitt tåg in strax därefter. Allt går finfint fram till sista stationen där tåget blir ståendes! En dörr går inte att stänga! Heja SJ och deras tåg! Detta är ändå en ny dubbeldäckare. Men jag tänker att det är väl lugnt, de får säkert ordning på det snart. En och annan tar sig ut från tåget och hoppar på nån pendel eller försvinner ner till tunnelbanan, men jag och min tåggranne sitter lugnt kvar som de flesta andra. Klockan tickar iväg och de ropar upp i högtalarna flera gånger att de jobbar på probemet och hoppas på att snart få ordning på det. Under tiden börjar jag känna mig mer och mer stressad och försöker ringa mina kollegor som båda har sina mobiler avstängda! Vad sjutton har man mobil för när man inte har den på??? Men tänker att de ringer väl mig när de börjar undra vart jag blivit av. Jag är nu redan en kvart sen och fortfarande kvar på samma station. Några fler har under tiden hoppat av tåget. Jag är nu 25 minuter försenad när flera i min vagn reser sig, inklusive min bordsgranne och försvinner ut från tåget, och då har jag också gett upp och kliver ur tåget.

Sen står jag där och funderar....hmmm pendeltåg eller tunnelbana.... samtidigt ringer en av mina kollegor och frågar om jag är på stationen. Deras tåg har också varit försenat men de är nu på plats. Jag berättar vad som hänt och att jag kommer så fort jag kan, annars ringer jag igen. Ser nu att några springer på tåget igen så tänker att aha, det kanske är så att tåget nu fungerar och det ska åka i alla fall så jag hoppar på tåget igen. Men inget händer och de släcker ner hela tåget för att göra en omstart. Då hör jag hur de ropar ut på perrongen om ett ankommande pendeltåg som ska mot centralstation och sen vidare mot en av förorterna. Så fort det går att öppna tågdörren igen skyndar jag mig av pendeltåget och slänger mig på pendeltåget istället (tjuvåkning!!!!!) och får även med mig några andra tågresenärer). Är nu mer än 30 minuter sen. Ringer mina kollegor och talar om att jag är på väg.

Väl på stationen o jag gått ner i underjorden (dit man måste ta sig från pendeltågsspåren) så hittar jag inte ut därifrån till centralen. Jäkla dåligt skyltat är det! Efter att ha vänt och gått tillbaka en bit hittar jag äntligen ut och hittar på mina kollegor. Endast 40 minuter sen. Men tänka sig, vi hinner precis lagom med 2 minuters marginal till vår kurs. Vi hinner tom. ta te och smörgås med oss in :) Vilket äventyr innan jag var på plats va??? ;) Dessa mornar! Men man ska väl känna att man lever ibland antar jag. Kan berätta att tågresan hem gick betydligt bättre. Men guuuuud vad trött man blir efter en dag i Sthlm. Kan tilläggas att jag åt en äckelpäckellunch idag på "First hits" (heter den så restaurangen? Jag tror det.) Jag hade iofs valt den själv. Vi hade några alternativ att välja mellan från en meny vi fick förbeställa ifrån. Jag valde lime och chilipocherad fisk och potatismos. Fisk brukar ALDRIG bli fel när man käkar ute....tills idag! För det första så hade de valt ris till istället för det var lite thai-inspirerat och då tyckte de inte att det passade med potatismos. A big mistake! Vanligt ris är ingen höjdare till fisk. Och fisken var så torr, så torr! Och blekt var allting och ingen sås. Det var alltså ris, två torra fiskskivor med några persiljetussar på och en citronskiva. Usch! Det var värre än gamla skolmatsbespisningsmaten! Orkade inte ens säja till. Jag käkade salladsbord och bröd. Alla som tog fisken var grymt besvikna. Och vi sa ändå till sen om det. Och jag som stod i valet och kvalet om jag skulle tagit vegitarisk lasagne istället :( Det skulle jag ha gjort....kanske....vem vet.

Men kursen var kanon i alla fall och tur var väl det! :)

Kommentarer
Postat av: Ida

Men fy.. Vilken morgon :S Det värsta med att vara stressad är att man oftast inte hinner något fortare eftersom man är så oorganiserad då. I alla fall jag..



Tåg är det väl alltid nåt fel med? Huh.. Tur att dy hann trots allt :) Härligt med bra kurs, jag var på en rätt så värdelös idag jag. Mindre bra. Hehe.. Men jag kanske bara är negativ å andra sidan.



Nåja, ridning ikväll då? Ska läsa ikapp lite här jag :)

Kram

Postat av: Norpan

Ida: Ja, jag blir också väldigt oorganiserad så nästan allt tar längre tid istället. Man far mest omkring tycker jag och så hittar man inte vissa saker osv.



Ska eventuellt på en föreläsning ikväll som jag hoppas kommer att vara bra. Blev en biljett över på svägerskans jobb om ingen annan tagit den där. Hoppas hoppas!



Nej, ingen ridning idag, det var egentligen igår, men eftersom jag var borta hela dagen fick jag avstå, vilket nog var rätt bra eftersom jag inte är riktigt bra ännu. Så får satsa på nästa måndag igen :) Kram!

2008-11-04 @ 15:34:19
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Mika

Usch vilken kämpig morgon!!! Det är väl ändå SJ i ett nötskal.



Och lunchen - jag som nästan alltid tar fisk när jag äter ute för att det är säkra kort!



Kul att kursen var bra i alla fall!!



Kram

Mika

2008-11-04 @ 23:26:44
URL: http://msmika.blogg.se/
Postat av: Norpan

Mika: Ja det kan man säga. Tycker det ofta är något med SJ:s tåg. Fisken var verkligen en besvikelse! De kunde inte ha misslyckats mer med den! Så framöver kommer jag nog ändå vara lite tveksam till att välja fisk på ett tag. O just till den restaurangen går jag ALDRIG tillbaka till OM jag inte måste vid nåt mer kurstillfälle eller så.

Kram!

2008-11-05 @ 11:17:03
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback