Dags för ridning, med förhoppning om att det blir PÅ hästryggen!

Dags att ge sig upp på hästryggen igen.... Jag hoppas att jag själv får välja när jag vill stiga av idag. Min kropp klarar inte en till avflygning. Har fortfarande ont av det och mitt lårben är fortfarande blåsvart. Tyvärr regnar det och jag hoppas för allt i världen at det blir bättre mot kvällen. Men ser lite mörkt ut på den fronten! Jag har nämnligen inga regnbrallor efter vattenläckan i badrummet i stugan så de luktar mögel! Inte så kul att dra på sig dem och sen stinka mögel så fort jag ska rida framöver pga. att lukten satt sig i ridbrallorna! Vilket dilemma! Måste skaffa mig ett par nya! För regnställ verkar vara något man behöver här i Sverige om vintrarna numera.... Känner mig ändå lite spänd inför kvällen, men det ska nog gå fint hoppas jag. Inte ska man väl ha sån otur att jag råkar ut för samma grej en gång till! Få se om det blir vanliga hästen igen eller om det blir tvära F. I och för sig kan även A vara lite tvär ibland, men tycker ändå vi börjar bli lite mer polare med varann. Fortsättning följer...

Vilket jäkla skitväder det är idag rent ut sagt. Är glad att jag på lunchen var iväg och lånade mammas bil. Så ska ha den från jobbet och hem över natten och sen återlämna den imorgon när jag jobbar igen. Vill inte köra med min egen bil några längre sträckor innan jag endera gjort rent sportfiltret eller bytt tillbaka till orginalfilter. Vid besiktningen var det mycket smuts på sportfiltret och oljan som ska vara på var alldeles torr. Så det var dags för rengöring. Och det är inte alldeles enkelt har jag fått reda på även om man ska kunna göra det själv. Man tvättar det med tvål och vatten och sen måste det torka ett dygn. Det är så känsligt så det får inte vara blött när man sätter på det igen och man kan inte använda någon hårtork eller så för då spricker det sönder. Sen ska man spreja på en särskild olja. Men det får inte bli FÖR mycket för då suger filtret åt sig oljan och man förstör filtret och någon mätare som sitter bakom. Så det ska vara ett jämt och fint lager. Hur vet man att det blir rätt??? Törs jag ge mig på det? Funderar nästan på om jag inte ska byta tillbaka till orginalfiltret.

Annars har det inte hänt så värst mycket nytt. Jag städade igår kväll, så nu känns det fräscht hemma igen. Det är så skönt när det är nystädat! Ska bara göra rent handfatet, toan och badkaret också. Sen är det klart. Ska också sätta upp nya gardiner i vardagsrummet. Det har jag sagt länge nu att jag skulle göra både i köket och i vardagsrummet, men har bara blivit av i köket än så länge. Få se om jag orkar när jag kommer hem ikväll från ridningen. Men då är det väl dags att göra matlåda och sen gå och lägga sig. Lade mig alldeles för sent igår!


Fick en liten rolig grej på mailen som jag tänkte ni skulle få ta del av :) Den är lång men läsvärd!

HUR SKA JAG PRIORITERA?

 Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!  Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa) 


Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa! Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.

Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!

 Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet.   

 Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme). Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.


Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet. Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex.  Du  ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.

När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt! t.ex. Duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv. Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det). 
*suck* *stön*  

Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta mail vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet som är som sagt väldigt nyttigt.

 Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.
Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!  


Kommentarer
Postat av: Sandra

Haha vilket roligt inlägg!! =)



Jag hoppas det gick bra på hästryggen, och att du inte fick en flygtur och skadade dig ännu mer nu.



Ta hand om dig i höstrusket! KRAM

Postat av: Norpan

Sandra: Ja, jag tyckte den var lite kul :)Det stämmer ju ganska så bra faktiskt!

Jorå, det gick fint på hästryggen, faktiskt. Hade min vanliga häst som brukar vara het på gröten, men faktiskt höll sig bra i skinnet igår så det blev riktigt bra :)



Detsamma detsamma! KRAM

2008-11-11 @ 08:17:52
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Ida

Skönt att ridningen gick bra nu så att du inte blir rädd :) Kram!

2008-11-11 @ 20:33:01
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se/
Postat av: Mika

Haha, oj oj - vad mycket man ska hinna och vad tokigt det kan bli om man blandar ihop för mycket på en gång!!! Mer mindfulness - gör en grej - och låt det ta tid tror jag mer på!



Hoppas hästarna var på rätt humör idag!

Kram

Mika

2008-11-11 @ 22:01:15
URL: http://msmika.blogg.se/
Postat av: Norpan

Ida: Ja, det var jätteskönt! Kände mig lite spänd från början faktiskt. Men min vanliga häst som jag hade den här gången var ovanligt lugn den här gången så vi gick riktigt bra ihop den här gången. Skönt! Men tror det berodde mycket på att jag satt upp direkt efter jag åkt av förra gången! Det är nog det bästa att göra. Kram!



Mika: Ja, tror också på det där med Mindfulness. Man stressar ju ihjäl sig om man ska hålla på sådär!!! Jepp, denna hästen var på mycket bättre humör än den jag hade förra gången :) Kram!

2008-11-11 @ 23:28:14
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback