Svårt val...

Hur ska jag göra... Behålla bilen jag har eller byta, det är frågan. Som jag tidigare sagt tycker jag om min S60 som jag har. Älskar hästkrafterna i den, att det är automat, att den är rolig att köra och bekväm att åka i. Vill absolut inte ha något mindre och vill inte byta ner mig. År 2010 kommer det en ny kaross på S60 så då kommer värdet på min bil att sjunka. Sen vill jag gärna byta innan den stora servicen kommer. Måste kolla när det är dags för den. Min har gått 9700 nu, så är nog ett tag kvar i alla fall. Det som jag skulle tjäna på är naturligtvis att skaffa en bil utan turbo och några färre hästkrafter då det drar mindre bensin och blir lägre skatt. Sen beror det ju lite på vad jag får ut för min bil också och vad ska jag lägga mig på för prisklass för att inte komma upp för mycket i pris per månad. Inte ett lätt val!

När jag var och kollade på Volvo V50 idag så kändes den lite trång i utrymmet vid baksätet. Men såklart var ju framstolen dragen längst bak då och det är den ju sällan. Och jag sitter ju sällan i baksätet också... :) Men är man flera och ska åka långt är det ändå rätt skönt om man slipper sitta med knäna i ryggstödet. I min nuvarande bil är det gott om utrymme vart man än sitter. och V50 är nog inte helt till belåtenhet utseendemässigt heller måste jag säga. Snyggare än V70 men hmmmm..... S40 kändes inte helt till belåtenhet heller och vill som sagt helst inte ha en mindre bil. Så var sen också kollade på Audi och Passat. Audi A4 kombin är rätt snygg utseendemässigt, men såg lite tråkig ut invändigt vid instrumentbrädan tyckte jag. Då är Volvon snyggare. Sen ska Audin ha gått så pass långt också för att komma ner lite i pris. Audi Sedan A4 såg lite trista ut nu tyckte jag och de låg högre i pris än kombin. Då var Passaten snyggare tyckte jag från årsmodell 2006. Så det är jag väl lite inne på nu i så fall. De är snygga både utvändigt och invändigt. Så får se... Det tåls att fundera på. Bilar är inget lätt val så mycket kan jag säga i alla fall! Sen är det väl det där med automat... har man väl vant sig vid det är det svårt att ha nåt annat igen. Det är ju så smidigt! Det trodde jag ALDRIG att jag skulle tycka förut. Trodde det var mycket roligare att växla och visst det är väl kul, men det är inget tristare med automat faktiskt. Det är så smidigt när du ska köra om, eller vid köer, eller ojämnt körtempo. Nej, jag ser bara fördelar.

Idol igår: Klart bäst var Kevin! Han gjorde kanonbra ifrån sig som vanligt! Tror han kommer vinna hela skiten. Anna var tråkig! Alice gjorde också ett bra nummer! Robin E gjorde jättebra ifrån sig också! Robin B gjorde stora framsteg. Ser fortfarande lite stel och nervös ut, men var bättre på scenen och släppte loss mycket mer. Och han har en himla fin röst! Lite Gavin DeGraw som är en av mina favoritartister. Johan, jo han var väl okej. Det bästa hittills från honom, men i jämförelse med de andra har han inte lika bra röst alls! Inte ens i närheten. Lars gjorde bra ifrån sig röstmässigt, men var lite trist på scenen. Han kunde ha rört på sig mer även om jag tror det var uträknat från hans sida. Det är nog lite fel forum för honom. Men om rätt åkte ut vet jag inte om jag tycker. Röstmässigt tycker jag Johan skulle åkt. Det var vad jag tyckte om gårdagen. Finns säkert de som inte delar mina åsikter kan jag tro. Nu ska jag kolla in fortsättningen på "Stjärnor på is".


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Låter som du har något att sova på i natt... =)

Postat av: Norpan

Fredrik: Jepp och många nätter framöver!

2008-11-08 @ 21:11:53
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Anonym

Haha ja, eller hur?

Mellan kontoren? Haha!



Kevin - the one and the only.

2008-11-08 @ 21:40:56
Postat av: Lennart

Det är inte lätt då man ska göra viktiga/stora beslut. I bilpoolen jag är med i finns alla Volvos miljöbilar och jag testade alla i början. De enda jag håller mig till numera är S60 och V70. Jag föredrar bilar med långt axelavstånd, ger bekvämare åkning. Tyckte S40 och V50 påminde om mammas gamla Opel Kadett, liten och stötig.

2008-11-09 @ 11:58:55
URL: http://trannel.blogg.se/
Postat av: Norpan

Lennart: Ja, men det är ju lite som jag tänker också. Älskar S60:n som jag redan har för man sitter så otroligt skönt och den har bra väghållning. Den känns stabil! Nu har jag inte testat S40:n och V50:n men de känns mindre när man sitter i dem, mindre utrymme (även om jag inte är jättlång själv) och därför blev det aldrig ens att jag testade dem.

2008-11-09 @ 12:50:36
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback