Jobbigt besök, mer snurrighet, tennis och paj...

Jag har gjort mitt första riktigt tunga besök jag gjort i mitt jobb. Jag har varit på andra också, men inte som det här. Det var ett barn som var väldigt sjuk. Jag var nära att börja gråta, men gjorde det som tur var inte! Jag visste att barnet var sjukt, men kunde aldrig föreställa mig. Och det går aldrig att förbereda sig för ett sånt besök för man vet aldrig hur man kommer att reagera. Jag var inte riktigt beredd på min reaktion heller. Besöket påverkade mig mycket psykiskt! Barnet fick andningsstillestånd under tiden jag var där inne. Jag är glad att alla våra barn och ungdomar vi träffar inte är så sjuka för då hade jag aldrig orkat jobba med det jag gör. Det hade varit för psykiskt påfrestande. Vi pratade om besöket, närmsta kollegorna o jag på vårat möte sen när jag kom tillbaka till kontoret. Det behöver man. Men jag trivs jättebra med mitt jobb! Älskar att jobba mot barn och ungdomar och deras familjer. Det känns ändå som jag gör något bra för att hjälpa familjerna när jag kan enligt lag.

Hela den dagen blev helt knäpp. Jag kom sent till mötet jag hade efteråt, vilket inte var någon katastrof. Mina kollegor väntade in mig. Men sen var jag om möjligt ännu snurrigare än dagen innan min IKEA-dag. Jag glömde jag bort lunchen med mina 2 gamla klasskompisar som jag själv fixat till! Jag säger ju det, jag börjar bli smygdement! :) Jag hade tom. med mig matlåda, så hade glömt det redan dagen innan. När jag satt och kollade i min almanacka EFTER lunchen såg jag det "Åh, jäklar!" Gick och kollade mobilen och hade ett missat samtal och ett meddelande. Skämdes ordentligt när jag ringde upp K och bad så hemskt mycket om ursäkt att jag glömt bort K och A. De hade undrat var jag blivit av, men struntat i lunchen och A hade gått och kollat på gardiner istället och K hade gått tillbaka till jobbet och för hon var egentligen inte så hungrig då de hade haft fredagssmörgås strax innan :) Så nu har vi fått boka om en ny lunch i januari istället efter allt hektiskt kring jul är över. Nog säkrast så ;)

Sen har jag kollat på tennis i helgen också när brorsan spelat. Det var roliga matcher då det var en riktig tennisräv med också som var en utav de största samtidigt med bla. Wilander. Brorsan fick spela dubbel mot honom. Det var på håret att de kunnat ha vunnit, men de andra tog det på slutet. Ska iväg idag också o kolla när de spelar :) Missade därför Idol i fredags, men såg att Johan blivit utröstad. Helt rätt! Han har gjort sitt i Idol nu! Igår, lördag var jag och red på förmiddagen. Pga. vädret var man rätt skitig när man var klar. Jag hade tur och fick min vanliga pigga häst som jag brukar ha. En annan tjej som var med brukar nämnligen ha henne också. Men hon fick hästen jag hade när jag åkte av istället. O den triskades den här gången också så är glad att jag inte fick den :) På kvällen var jag över till brorsan o Y och lagade mat och kollade på Stjärnor på is. Vi lagade broccoli och baconpaj som blev kanongod!

Här är receptet:
3 dl mjöl
2 msk vatten
125 g margarin.

Tryck ut degen i en pajform och ställ in i kylen i ca 30 minuter och förgrädda sedan i 10-15 min i ugnen på 225 grader i nedre delen av ugnen.

Lägg i fyllningen som i det här fallet bestod av:
3 dl keso
1 ägg om man vill (som i så fall blandas med keso och grädde)
grädde som fylls på efter behov
paprika
broccoli som vi kokat upp lätt innan
bacon som vi förstekt i stekpanna innan
skivad tomat
riven ost
svartpeppar

Sätt in pajen i mitten av ugnen och grädda i ca 25-30 min. När osten börjar på att stelna och få färg är det dags att ta ut den.

Till efterrätt blev det chokladpudding :) Idag har jag hängt upp stjärndraperiet i fönstret eftersom det är 1 advent och ska försöka hitta min julstjärna på fot att sätta upp i fönstret också som jag undrar var jag lagt (lite snurrig förra året också tydligen). Tänk att man alltid ska lägga saker på så BRA ställen :) Men nu är det dags att göra sig klar för att åka iväg med pappa och Y för att kolla på brorsan när han spelar tennis igen.

Kommentarer
Postat av: Daniel

Det låter GÖTT det!

Ha den bästa adventen nu!

Postat av: Ida

Förstår att det var ett jobbigt besök. Jag skulle nog inte klara av att jobba med så sjuka barn. Då tar jag hellre dom barn och ungdomar som jag redan har trots skrik, utåtagerande och självskadande. Skönt att du har dina kollegor att prata med ändå :)



Du har också julstökat, hihi. Det är lite mysigt ändå :) Kul med tennis, jag har aldrig spelat men det känns som att det är en sport som är bra för hela kroppen! Men boxning är också bra, jag måste ta mej ett sånt pass snart!



Kul med ridningen, ibland är det skönt att bli lite smutsigt ;)

Kram

2008-11-30 @ 18:12:14
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se/
Postat av: Norpan

Daniel: Tack, kunde blivit en roligare advent. Men visst är det mysigt att ta fram adventssakerna.



Ida: Hade de du jobbar med asperger och autism eller bara autism? Utvecklingsstörning eller normalbegåvade?



Ja, tennis är bra för hela kroppen. Jag spelade det som yngre, men slutade. Tyckte det var lite trist att det var så mycket killar ;) Hade jag inte direkt haft något emot idag... Var iväg och red idag på kvällen trots att jag var hemma idag. Var skönt att komma ut och tänka på nåt annat ett tag och gosa lite med hästen! Så mysigt!

2008-12-01 @ 21:19:22
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback