Soffläge, IKEA och första cigarettköpet...

Idag har jag verkligen slöat omkring. Soffläge och en eftermiddag av olika tv-program jag inte sett i veckan som "Stjärnor på is" (rätt underhållande faktiskt), "Ugly Betty" (inte lika bra som förut), "Brothers and sisters" (som jag älskar, sån mysig serie!!! Synd att det går så sent på tisdagarna bara) och sen sist men inte minst "One tree hill" (som jag också älskar!!!!).

På hösten finns det mycket bra att kolla på som tur är, för vad ska man annars göra på kvällarna när det är mörkt, kallt och trist ute... Enda gången man känner gott samvete över att krypa upp i soffan under en filt och titta på tv. När det är sommar och varmt vill man ju vara ute och göra saker när man sitter inne hela dagarna på kontoret.

När jag som minst av allt vill sätta mig i bilen och åka nånstans efter att ha varit ute och är seg, trött och hänger omkring i mysbrallor och uppsatt hår ringer brorsan:
"Kan du göra mig en tjänst?"
"Beror på vad det är", svarar jag.
"Det är extrapris på fårskinnsfällar sista dagen idag på IKEA. Kan du åka ut till IKEA och köpa två stycken åt oss?"
(De är själva på besök hos Y´s föräldrar i grannstan). O allt jag kan tänka på är, men å suck vill inte!!! (Även om alkoholen säkerligen gått ur kroppen är man inte så köralert ändå sådär dagen efter).
"Men det finns ju IKEA i stan där ni är också, kan ni inte åka dit och köpa då?"
"Nej, vi ska sätta oss och äta middag nu".

Jahapp, snäll som man är, så är det ju bara att dra på sig ett par jeans, köra på med lite mascara, sätta sig i bilen och åka iväg till IKEA. Tur det inte är halt, för har inga dubbdäck på ännu på bilen.
Men, jag har funderat på en sak: Hur kommer det sig att det inte går att åka till IKEA utan att få med sig någonting hem???
För förutom att få med mig fårskinnsfällar så får jag också med mig ett mörkbrunlila täcke till kissen (tyckte det var dags för ett nytt) och en fablermus som var så söt, också till kissen att ha i sin fåtölj. Så det blev ju en billig tur...hmmm.

En annan grej jag funderat över är när jag igår skulle köpa cigaretter för första gången, ja inte till mig själv utan till en kompis. Hahaha, det lät det....den lilla kompisen som brukar kunna slinka in.... men i det här fallet är det faktiskt sant. Det var till min kompis F. Jag har aldrig rökt och kommer aldrig börja heller. Finns inget vidrigare än röklukt. Men i alla fall hade jag inte hunnit käka igår och skulle då in och köpa en paj att ta med och käka hos F i vår lilla lokala affär här. F hade då bett mig köpa med ett paket cigg också. I vår lilla lokala affär är jag ju ingenkänd eftersom jag handlar där så ofta. Det kändes så pinsamt att köpa ett paket cigaretter också. Varför ska det kännas pinsamt?? De bryr sig ju säkerligen inte. Men det var väl för det var i just "MIN" affär. Kände mig som 14 år eller nåt. Ungefär samma känsla som när man skulle köpa kondomer för första gången i sitt liv ;) Jaja F fick sina cigaretter i alla fall så hon var väl nöjd. Men varför bryr man sig ibland så mycket om vad andra ska tycka och tänka....? För egetligen bryr jag mig inte särskilt mycket i andra lägen. Pratade med en kompis om det i telefon idag. Det är ju som t.ex. kondomer. Det skulle jag inte vilja gå in och köpa i vår lokala affär heller, även om jag är vuxen. Vissa saker förändras nog aldrig oavsett ålder :)

Ännu en bra favvislåt just nu: Usher - "Moving mountains" (en mixad version).



Håller på och tvättar för fulla muggar och snart är det dags att ta tag i disken också.


Kommentarer
Postat av: Söderlund

Hehe sant, men jag kan fortfarande jobba åt dem eftersom jag ändå kommer att frilansa om jag ska jobba där liksom :)

Postat av: Lotta

Haha, känne rigen det där med att köpa cigaretter. Jag skulle köpa åt en kompis i fredags och tyckte också att det var pinsamt. Kändes verkligen som om jag "langade" åt en minderårig.

2008-11-03 @ 08:55:45
URL: http://loppansbubbel.blogspot.com/
Postat av: Sandra

Va snäll du va som åkte =)

KRAM

2008-11-03 @ 19:21:17
URL: http://gudis.blogg.se/
Postat av: Sandra

Va snäll du va som åkte =)

KRAM

2008-11-03 @ 19:21:20
URL: http://gudis.blogg.se/
Postat av: Mika

Vad gullig du är som åkte till IKEA!!!! Som fd rökare har jag aldrig tänkt på det sättet med att handla cigg - men med kondomer håller jag med.,....Det gör man helst på Apoteket eller nå n annan stans än sin närbutik. Löjligt men sant!!!



Kram

Mika

2008-11-03 @ 20:05:01
URL: http://msmika.blogg.se/
Postat av: Astrid

Gillar din blogg! Hihi speciellt signaturen. Kommer fortsätta läsa!

Tack för komentaren!

Kram Astrid

2008-11-03 @ 20:55:47
URL: http://agx.blogg.se/
Postat av: Astrid

Gillar din blogg! Hihi speciellt signaturen. Kommer fortsätta läsa!

Tack för komentaren!

Kram Astrid

2008-11-03 @ 20:56:03
URL: http://agx.blogg.se/
Postat av: Norpan

Lotta: Ja, eller ännu värre att det är till en själv. Känns som de tittar snett på en liksom: "Jahaja, cigaretter...hmmmmm" :) Vissa saker kommer man väl med andra ord alltid uppleva som pinsamt :) Kram!



Sandra: Ja, man får väl ställa upp för brorsan :) Men å andra sidan är han snäll mot mig också, för han ska byta vinterdäck åt mig i veckan! KRAM



Mika: Ja, man får ställa upp för varandra. Han gör snälla saker för mig också :)

Precis, Apoteket är det bästa för sånt :) Man kommer nog alltid vara lite löjlig när det gäller sånt. Förstår att det känns lite mer vant med cigaretter för dig eftersom du rökt. Gud vad duktig du var som lyckades sluta!!!! Är riktigt stolt över dig! Kram kram



Astrid: Tack tack för den fina komplimangen! Kul att du tycker om den! :) Kram på dig

2008-11-03 @ 21:47:54
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback