Förklaring, shopping och kramstund med lille H..

För att förklara lite närmre så har jag pratat med facket redan. Det gjorde jag innan jag pratade med min chef igen igår. Facket har sagt att hela förfarandet med det hela räcker för att stämma företaget och få skadestånd pga. att det är så solklart dels med kontraktet, men också pga. att chefen aldrig förhandlade med facket om ändrade tjänster från början heller. Men skulle jag välja att strida och låta facket gå in, då kommer jag inte få förlängt med den halvan av min tjänst som är vik (50%) utan kommer då bara ha en 50% fast tjänst kvar, vilket jag inte kan leva på när jag pendlar, så då vet hon ju att jag kommer att sluta och under tiden kommer jag få ett helvete på jobbet. O hur kul är det att få den delen av tjänsten jag skulle haft under såna premisser. Hur väl mottagen kommer jag att vara då på jobbet överhuvud taget. Arbetsmiljön kommer att bli outhärdlig och därav orkar jag inte gå igenom det. Jag behöver mitt jobb. Hade det varit så att jag hade ett annat jobb jag kunnat gå till, då hade jag inte tvekat ens! Jag är inte en sån som ger mig i första taget normalt sätt utan kämpar för det jag tycker är rätt. Men hur jag än gärna skulle vilja, kan jag inte i det här läget. Det är för jäkligt! Men ska ändå prata med facket igen för att höra deras åsikt.

Anledningen till att hon lät min kollega få min tjänst jag var lovad när hon ångrade sig trots skrivet kontrakt är att skulle vi gjort som det var sagt och bestämt då hade det varit 2 kombinationstjänster och en hel tjänst på vår avdelning. Kombinationstjänster med 2 helt skilda arbetsuppgifter är egentligen aldrig det ultimata. Nu blir det bara en kombinationstjänst och 2 hela tjänster för jag får naturligtvis inte gå ner i tid, men jag kommer att ha heltid med den tjänst jag redan hade. Rätt rörigt och komplicerat jag vet! Men det rätta hade ändå varit att göra som vi kommit överens om för det är inte så att verksamheten går under pga detta. Annars hade det aldrig föreslagits från början. Hade ett kontrakt på ett halvår så då hade hon ju så fall med rätt kunnat ändra det hela då i så fall. O framför allt borde min kollega inte ändrat sig igen utan fått stå sitt kast. Hon har haft hur lång tid som helst på sig att bestämma sig, men istället föreslog hon mig på den för hon helst ville behålla de två andra tjänsterna och sen när allt är klart, då ändrar hon sig. Jag kommer få så svårt att förhålla mig till henne, för som det känns just nu vill jag inte ens se henne. 

Var skönt att vara hemma och jobba idag i alla fall, sen var jag över till brorsan och Y på lunch och kramade lilla H. Det ger en mycket! Sen har jag varit på shoppingtur med mamma på kvällen. Blev 2 tunikor, en kort kjol (jag som aldrig brukar ha kjol nästan :)) och en topp. Är mycket nöjd! :) Finns inget som kan få en på bättre humör än shopping och krama lilla H. Men känns inte ett dugg kul att gå till jobbet imorgon igen tyvärr. Ska kolla på annat också, för såna här bergodalbanor orkar man inte med i längden.

Tack för era kommentarer och styrkekramar!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men åh, vad arg jag blir!!! Vilka idioter. Usch, tycker så synd om dig! Jag vet inte alls hur jag skulle ha gjort, det är jättesvårt när man vet att man har rätten på sin sida. Massor av kramar till dig

2009-01-28 @ 22:30:07
Postat av: Lejonhjarta

Ajdå, vilket elände. Jag är inte avundsjuk på dig och din situation. Usch så tarvligt gjort av dem. Visst kan man ju förstå (eller inte) att de hellre ser den här lösningen av organisatoriska, ekonomiska och andra praktiska skäl. Men att frångå något man lovat (och till och med skrivit kontrakt om) är skit! I längden vinner de inte på att göra på det här sättet då de förlorar ditt förtroende... din vilja att ställa upp om det behövs och den dag du blir erbjuden något annat så kommer du förmodligen inte ens att fundera över att stanna.



Styrkekramar till dig!!!

Postat av: Norpan

Anonym: Ja, riktiga idioter! Det känns jäkligt surt! Är jättebesviken! Man tror ju att man kan lita på skriftliga överenskommelser.



Lejonhjarta: Nej, nog ingen som skulle vara avundsjuk på min situation, inte jag heller! Det är ett skit! O visst kan jag förstå att det är bättre med hela tjänster, men ekonomiskt påverkar det inte ett dugg oavsett för lönerna är demsamma. Endast praktiskt egentligen. Men lagt kort ligger ändå och det var ändå hennes förslag från början, då får man stå sitt kast. Mitt förtroende har försvunnit totalt! Så kommer inte bli ett svårt val om jag skulle hitta nåt annat. Det minsta man kan begära av en chef är att man ska sköta företaget enligt lag i alla fall. Detta var ett grovt överträdande!



Kramar tillbaka till er båda!

2009-01-29 @ 11:01:08
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback