Norpan testar spikmatta...

Inte helt smärtfritt att lyfta grejor i stugan på ett traktorsflak. Ryggen känns bättre, men kan meddela att fröken Norpan fått en nerv i kläm i baken upp mot nedre delen av ryggen! Inte skönt! Igår proppade jag i mig alvedon och gick och doftade linement hela dagen när vi pysslad på jobbet med att hänga upp lite nya tavlor och annat eftersom jag är med i Skönhetsrådet. Sen hade jag turen att låna mammas spikmatta som hon nyligen införskaffat. Så svängde förbi efter jobbet och lånade hem den.

Kissen var otroligt nyfiken på den när jag lade ner den på golvet. Så gällde att passa så hon inte klev på den, för hon var på god väg. Sen var det dags efter att jag kollat på klockan då jag skulle ligga på den i drygt 10 minuter max en kvart. 10 minuter brukar rekommenderas första gångerna. Jag lade mig direkt på utan att ha något lakan emellan som man kan ha om man tycker det gör för ont till en början. Men va sjutton, lite sport ska det väl vara. Norpan är väl ingen fegis heller ;)

Så jag sträckte ut mig raklång på den
och försökte slappna av. Fy sjuttsiken vad ont det gjorde i baken allra helst. Ryggen var rätt lugnt! Baken trycks väl ner lite extra eftersom den ju står ut. Det var nästan olidligt om jag ska vara helt ärlig. Men jag höll ut och tänkte för mig själv: Nej det gör inte ont, det går bra, slappna av....andas....
Efter ett tag kändes det alldeles varmt i hela kroppen och de började sticka på ryggen. Det kändes rätt behagligt. Men baken, jorå, den gjorde det ont på fortfarande även om det var något mer uthärdligt nu. Låg en kvart och sen rullade jag av. Inte jättelätt att ta sig bort från mattan faktiskt. Man vill ju inte göra illa sig mer än nödvändigt heller. Efteråt kändes det rätt bra även om jag var både röd och alldeles prickig. Trött som sjutton var jag och sov faktiskt 1,5 timme efteråt. Men tyvärr försvann inte smärtan från ryggen, så blev lite starkare tablett för natten sen.

Men idag kändes det nog ändå något bättre inbillar jag mig. För jag hade utan värktabletter ändå idag. Men nog känns det ännu, så jag körde på med en omgång till med spikmatta idag. Det ska ju göra mindre ont med tiden, men inte bara efter 2:a gången i alla fall märkte jag. För det gjorde om möjligt ännu ondare idag på baken! O nerven ligger fortfarande klämd. Få se imorgon. Kanske inte hjälper helt på nerver som ligger i kläm. Kanske ska vara mer ryggont på annat sätt...
I alla fall kan jag rekommendera spikmattan. Den gör skillnad. Det känns att det händer grejor i kroppen och man blir enormt avslappnad och det känns att kroppen mår bra av det! Ska köpa mig en egen!

Men det jag undrar är: Kommer det göra ännu ondare på baken imorgon när jag testar den för 3:e gången?

Kommentarer
Postat av: ellen

Har varit lite nyfiken på de där spikmattorna...

Får jag fråga, är det en Rex du har eller ser jag helt fel? Cornish kanske?

Postat av: Norpan

Ellen: Ja, det var en intressant upplevelse :)

Stämmer bra att det är en Cornish rex :)

2009-06-10 @ 23:32:42
Postat av: ellen

Hon är en riktig sötnos! Jag har en soft spot för Devons, men älskar Cornisharnas långa nosar. De är så eleganta!

2009-06-11 @ 00:52:15
URL: http://nekomimi.blogg.se/
Postat av: mia

Halloj. Jag har också spikmatta hemma. Den frigör kroppens egna smärtstillande och påverkar på så sätt till minskad smärta. Det ska ju göra lite ont sådär för att det ska funka. Kramis.

2009-06-11 @ 10:36:07
Postat av: Daniel

Nu ska du GENAST köpa en spikmatta åt dej!!

2009-06-11 @ 10:47:05
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: ellen

jag har alltid velat testa en spikmatta, va bra att du gjorde det åt mej :P

2009-06-11 @ 16:23:58
URL: http://ellissen.blogg.se/
Postat av: mallis in real life

Jag hoppas oxå snart få prova en spikmatta. Hoppas verkligen att pojkvännen köper en till mig när jag fyller år. (snart ju)



Måste man ha rumpan på mattan?



Kram

2009-06-11 @ 19:01:47
URL: http://mzmalliz.blogspot.com
Postat av: Norpan

Ellen: Tack! :) Ja, gillar hanarna också, de är väldigt ståtliga! Påminner om Siameser :) Men jag är väldigt nöjd med min lilla dam också! Vad har du för en sort själv?



Mia: Ja, jag har ju precis börjat använda den så kanske blir bättre efter några gånger. Det funkar ju ändå, det känns i hela kroppen att det händer saker :)Hoppas det är bra med dig! Snart dags nu antar jag... Kramis



Daniel: Japp, det ska bli en så snart som möjligt!



Ellen: Ja, visst är det bra när andra testar ;) Men jag tycker definitivt du ska testa en själv också :)



Mallis: Nej, du väljer ju själv hur du lägger dig, men då får du taggarna uppe vid huvudet istället om du inte väljer small. Finns olika storlekar på mattorna. Small, medium och large. Den jag lånade är en medium. Men ofta har man ju känningar ända från ryggen, ner mot baken så tycker det är rätt bra att ligga med den på mattan också :)

Om du ska önska dig en matta, önska dig en Yantramatta för på den är spikarna tätast och mest effektiv, då det blir fler punkter som bearbetas. Kram

2009-06-11 @ 21:10:28
Postat av: Lejonhjarta

Jag är skeptisk... men provar man och tycker att det fungerar så ska man ju fortsätta med det. Låter mer som att "aj så ont det gör... - åh så skönt att slippa den" och så tycker man det är skönare efteråt.



Men, men... massage är ju ändå gött för kroppen och själen och här får man 1000 nålar i ryggen som ett slags akupunktur/massage... så kanske. Hmm, har jag ändrat åsikt på bara några rader?

2009-06-11 @ 22:40:45
URL: http://blogg.lejonhjarta.se
Postat av: Norpan

Lejonhjarta: Haha, verkar nästan som du ändrade dig lite på slutet ;) Det är lite Aj så ont det gör, men allra mest i början och ryggen går det faktiskt bra. Sen känns det bra och jag tror ännu bättre ju fler gånger man gör. Jag gillar sånt där man känner att det händer saker i kroppen, som denna att man blir varm i hela kroppen och att det sticker i kroppen. Värre om det inte skulle kännas nåt alls, då skulle jag vara skeptisk :)

2009-06-12 @ 07:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback