Pang!!!!

Kommer körandes hemåt på motorvägen när det smäller till av en större sten (tror jag) på nedre delen av rutan. Jag kollar men tycker det ser ut som det gått bra. Skottet kom från mötande bilar och inte från framförvarande bil för någon sådan har jag inte. Jag ligger först i kön och kör. Men när jag kört av motorvägen börjar jag se hur vindrutan börjar spricka! Skit också!!!!! Är väl ungefär 1,5 år sedan jag bytte vindruta sist och då fick jag göra det två gånger inom loppet av en vecka. Jag hade sån otur att jag fick ett till ordentligt stenskott på rutan när jag precis bytt så det sprack igen på samma ställe. Men förmodligen var det väl nån spänning i rutan då och den andra gången slapp jag att betala.

Tänkte att rutan nog skulle gå och laga den här gången eftersom sprickan inte var så stor som sist, även om jag såg hur den kröp uppåt. Åkte förbi vid en glasfirma på direkten och jorå, hela rutan måste bytas IGEN. Det är bara när det bara är stenskott som man kan laga. Rutan får inte spricka. Och med min vanliga tur så har dubben (för det var en sådan och inte en sten) gått rakt igenom den första rutan och in på den andra undre och då spricker hela skiten. 1882 spänn! Grattis Norpan du har just vunnit att få betala en ny framruta för 74:e gången!

Men jag ska vänta med att byta den tills det spruckit upp ännu mer. Förhoppningvis dröjer det. Han tyckte jag kunde vänta tills gatorna var sopade om det går, annars fick jag förstås höra av mig om det skulle bli mycket värre, så kunde de byta den redan samma dag och jag kunde få en lånebil också om det behövdes. Men jag kan tänka mig att den kommer att spricka upp ännu mer ganska snart om jag känner igen min vanliga tur! ;) Men jag hoppas inte det, jag ska inte vara pessimistisk.

Nu ska jag snart göra mig iordning för att ta mig iväg och rida. Ska bli skönt att komma ut lite och lugna ner sig igen efter ilskan över rutan. Känns ju faktiskt lite vårlikt ute idag :)

Kommentarer
Postat av: Ida

Nämen, ajajajaj.. Vilken otur du har! Bilrutor är helt enkelt inte din grej. Stackare.. Det känns ju som så onödiga pengar sånt där, uscha! Hoppas du kan vänta lite då.



Lycka till på ridningen :)

Kram

Postat av: Gissan

Jag har åxå fått byta på mina senaste bilar.

Leksaksbilar...

De var bättre förr ;)

Men vänta du med o byta. De kan aldrig ramla över dig. De håller ihop ju...

Ha en go kväll.

Kram Gissan

2009-03-09 @ 21:46:49
URL: http://[email protected]
Postat av: Norpan

Ida: Ja det kan man säga! Jag har ingen tur med mina framrutor! Aldrig att jag får ett litet stenskott inte som går att laga, nejdå rejäla grejor, med spricka det är min melodi... Men ska försöka vänta. Ridningen gick finfint, men mör i kroppen är jag nu! Kram



Gissan: Ja, vilket skit det är med framrutor! De borde ju hålla för allt tycker jag. Vid det här laget borde man väl hittat nån lösning till stenskottsäkra rutor tycker man! Nu har sprickan gett sig av åt sidan i alla fall så förhoppningsvis klarar det sig ett tag och inte på väg uppåt mot mitt synfält för då blir det värre.



Kram o go kväll på dig också!

2009-03-09 @ 22:42:34
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Daniel

OJOJOJ Norpan med bilar, fönter å trafikdrama!



Jag e orolig över dej å dina körobravader! ;)

2009-03-10 @ 12:38:32
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Sandra

Näää men sån otur!! Iúsch va tråkigt med såna dumma utgifter!



Ha en fortsatt bra dag iallafall. Kramar från mig

2009-03-10 @ 15:08:01
URL: http://gudis.blogg.se/
Postat av: Lennart

Då jag var över till min farbror i Edmonton berättade han att han hade fått byta vindruta på ena bilen 4 gånger på ett år. Allt pga av alla vägbyggen runt i stan där. Fast två av rutorna fick han ersättning för från vägbolaget eftersom de såg att det hände. Det kostade nog en bra slant för vägbolaget för då han stannade och klagade var han inte ensam om det ena gången, det stod flera bilar på rad längs vägkanten.

2009-03-10 @ 20:43:26
URL: http://trannel.blogg.se/
Postat av: Mika

Hmmm. jag kommer ihåg förra vintern! Ja men nu är det ju vår snart så du har ju klarat dig rätt bra i år!!! Hur går det för dig med bilen ska du sälja och köpa nytt???



Nu har jag läst ikapp mig på din resa!!! Låter som ni har haft det bra - och vad kul att få träffa den delen av släkten. Spännande med cermonin på resturangen tycker jag. Mycket kul tips också om allt från pannkakor till marknader - nu vet jag vem jag ska fråga ifall jag ska åka åt det hållet framöver.



Kram

Mika

2009-03-10 @ 22:44:47
URL: http://msmika.blogg.se/
Postat av: Norpan

Daniel: Hahahha, ja det händer mycket kring mig med bilar verkar det som :) Var ska detta sluta kan man undra? ;) Men borde ju räcka för ett tag nu tycker jag...



Sandra: Ja, det är trista utgifter! Roligare finns det ju att lägga pengarna på! Ha en bra dag imorgon! Kramar tebax



Lennart: Ja, där kan man snacka om otur! 4 stycken gånger under ett år. Tur det gick att få ut nåt ifrån vägarbetena! Något värre än mina 3 gånger på 1,5 år. Men där blir det ur egen ficka, för några vägarbeten kan jag knappast skylla på. Men man har lust att kräva dubbnissen på pengar!!!



Mika: Jag bestämde mig för att behålla min bil ett tag till. När jag var runt och kollade insåg jag att jag inte i nuläget kan få nåt bättre som jag skulle varit nöjd med för den prisklassen jag tänkt mig även om jag lagt lite mer. Vill inte ha en bil med mindre utrymme eller som är mindre rolig att köra, dvs. för lite hästkrafter i. Kollade på Volvo V50 bla. Och den är mindre i utrymme innuti i jämförelse med min. Det jag möjligtvis skulle kunna tänka mig var en lite nyare Passat. Men jag får se längre fram.



Jepp, Riga börjar jag få kläm på nu :) Och fler gånger lär det bli jag åker dit! Kram!

2009-03-11 @ 00:51:16
URL: http://lillanorpan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback