Namncermoni och melodifestivalen...

Blev en jättetrevlig dag igår i Uppsala, där namncermonin gick av stapeln, hemma hos Y´s föräldrar. Vi var mellan 25-30 stycken ungefär med vuxna, barn och en liten collie.

Så här gick cermonin till:
~ Y och brorsan hälsade alla välkomna och vi skålade alla i ett glas vin (förutom dem som körde förstås som fick alkoholfritt). 
~ Y och brorsan berättade om namnen som lilla H fått och vad de betyder. 
~ Y sjöng en sång till lille H. En lång sång med en massa verser. (Modigt tycker jag, för själv hade jag varit så rörd att jag inte klarat att sjunga, var tillräckligt att läsa en dikt)
~ A, tvillingsyrran och H´s ena fadder får komma fram och läsa sin dikt som Y valt ut.
~ Jag, faster och H´s andra fadder får komma fram också. Jag och A får våra fadderbevis och Y och brorsan berättar varför de valt just oss till faddrar.
~ Jag får läsa min dikt som Y valt ut. Det gick fint, men blev lite full i fnitter när jag läste: "ett efterlängtat litet barn jag just har fött", så automatiskt blev det: "ja inte just jag då..." och tittade på Ylva som fyllde i: "men jag" :)
~ Sen avslutades cermonin med en skål för Hugo och lite korttagning.

Sen var det smörgåstårta, mer vin, marsipantårta och kaffe/eller annat. Avslutades med presentöppning. Jag hade köpt en gungälg som heter Ekorre :) och så hade jag med en liten egen dikt av okänd författare på mitt kort som jag tyckte så mycket om och som jag tyckte var passande:


Kom till mig när du är ledsen
och jag ska trösta dig.
Kom till mig när du är ensam
och jag skall hålla dig sällskap.
Kom till mig när du behöver prata
och jag skall lyssna.
Kom till mig när du är rädd
och jag skall hålla om dig.
När du än behöver mig
ställer jag upp för dig.
Vad det än gäller, när det än är,
Finns jag här för dig.... ♥


Melodifestivalen kollade vi förstås på när vi kom hem, men den var en djup besvikelse! Svenska folket röstade fram Malena Ernman som vinnare med hennes låt "La voix". Vilken riktig skitlåt rent ut sagt! På andra plats hamnade Caroline af Ugglas med den tradiga, trista tråklåten "Snälla, snälla, snälla..." Hade inte kunnat bli sämre!!!! Mer energi än så tänker jag inte lägga ner på festivalen, så trist tycker jag det var. Kommer inte heja på Sverige om de ens kommer med för om jag inte minns fel så ska vi väl kvala in. 

Vilken härlig vårdag det varit ute idag. Jag var ute och sprang några kilometer på eftermiddagen! Så skönt!
Nu är det tvättning som pågår och städning efter "One tree hill" som jag inte hann med i fredags. Ha en skön söndagskväll!


 


Kommentarer
Postat av: Daniel

Ser ut som att vara en lyckad ceremoni.

Kan tänka mej hur duktig du var on stage! :)

Postat av: Sandra

LÅter som en jätte mysig cermoni!! Dikten, på kortet, var så himla fin!!!



Ha en fortsatt fin dag. KRAMAR

2009-03-16 @ 15:27:48
URL: http://gudis.blogg.se/
Postat av: Norpan

Daniel: Det var det verkligen! Duktig vet jag inte, men det gick fint trots lite fnitter :) Men det är väl som det ska vara. Allt måste ju inte vara så himla allvarligt ;)



Sandra: Ja, visst var dikten fin! Den passar bra till en fadder/faster tycker jag :) Nu kan jag också en gudis ;) Ha en fortsatt fin dag du med! KRAMAR

2009-03-16 @ 17:26:05
URL: http://lillanorpan.blogg.se/
Postat av: Gissan

Jag tyckte om både ettan o tvåan... :))

De stack ut från mängden.

Tänk va olika smak vi har alla... ;)



Jättefin dikt...



Kramar till dig

Gissan

2009-03-16 @ 21:02:07
URL: http://gissan.blogspot.com
Postat av: Norpan

Gissan: Ja, jag tycker mig ha läst det på din blogg. Som sagt tänk vad olika smak man har :)



Kramar tillbaks

2009-03-17 @ 08:20:50
Postat av: Ida

Vilken fin dikt du fann :) Den var ju verkligen perfekt :) Verkade som en fin cermoni tycker jag, har aldrig varit på en sån, bara på dop. Modigt at sjunga ja, men även modigt att läsa dikt. Jag tycker sånt är jätteläskigt :P



Hahahahaha. Jag tycker låten var helcool jag ;) Smaken är som baken ;) Jag är mest bara glad att inte Ugglan vann, haha. Stackarn.. Inget fel på henne, men blääää för låten.



Ha det underbart!

Kraam

2009-03-17 @ 20:40:03
URL: http://hallonglasvinge.blogg.se/
Postat av: Norpan

Ida: Tack! Ja, jag tyckte den passade bra som fadder.

Haha, ja lite nervös var jag allt även om jag är van att prata i större sammanhang också i och med mitt jobb så blir det alltid skillnad när det är som privatlektion och så högtidligt tillfälle. Var mest rädd att jag skulle bli så rörd att jag skulle börja tjuta eller nåt ;) Hade ju inte träffat flera av dem som var där. Men det gick fint.



Jasså, en till som gillade låten som vann. Nä,tycker refrängen påminner om "Vincero" och jag är lite trött på popopera. Har hört det förr! Så hade tyckt det varit lite roligare med nån annan låt. Men sånt är livet. Är ju inte speciellt ofta man känner att rätt låt vann. Tycker det sällan blir som man själv tycker.. Ha det underbart du med! Kram kram!

2009-03-18 @ 10:32:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback