GPS, en riktig liten pärla...

Igår var jag på uppföljning av ett boende i Sthlm. Med mig hade jag föräldrarna och en biträdande enhetschef som verkställer våra beslut.  jag inte själv är så van att åka bil i Sthlm så kan det vara rätt skönt att ha dem som vet vart man ska med sig i bilen, eller åtminstone nån som kan läsa skyltar om inte annat. Från början skulle vi varit 6 stycken som åkte dit, men kollegan hade fått magsjukan och den andra hade fått förhinder. Så vi hade en stor bil som tar 7 personer. Hem sen visade det sig att biträdande enhetschefen skulle stanna kvar i Sthlm och föräldrarna skulle vara kvar ett tag ytterligare för att träffa sin son lite längre. Så det blev jag i en stor bil för 7 personer själv som fick nästla mig igenom Sthlm. Som tur var hade jag med mig brorsans GPS. Vilken otrolig sak det är allså!!

Men fick lite problem först när jag fortfarande var kvar i förorten vi var i och jag släppt av enhetschefen. Jag råkade hamna i fel fil och fick lov att köra in på ett område, men lyckades då vända (var inte enkelriktat som tur var!!) och köra tillbaka samma väg än att lyssana på GPS:en och köra en helt annan väg. Men när jag sen skulle tillbaka ut där jag tänkt, hamnade jag i ännu en fel fil och kom in på ännu ett annat ställe innan jag kunde vända och äntligen komma ut på rätt väg igen. Sen gick det hur fint som helst trots rätt saftigt med trafik. Den talar om precis i god tid att man ska hålla till höger vid nästa vägskäl, då det ju är 4 filer att hålla ordning på. Så det inte finns någon risk att man råkar köra av fel. Men jag brukar hålla mig i fil 2 två innerst och den brukar aldrig svänga av, så behövde inte krångla nåt. Lyckades också se en polisbil som stod på en nedfart, beredd att köra efter nån som körde för fort, så jag bromsade snabbt in i min omkörningsfil :)

Innan hemdags tog jag och enhetschefen en promenad i området och det var så fint. Ligger precis vid vattnet. Isen höll på att gå upp! Vilken utsikt!













På kvällen hade jag brorsan, Y och lille H på middagsbesök. Tacos stod på menyn. Lille H som är 2,5 månad är så mysig nu, inte bara det att han ler hela tiden mot en, nä han ligger ner och ska bytas på kan man busa med honom så han skrattar lite nu. Så kul att se hur han utvecklas och det går ju fort!

Nu är det dags för promenad med Y och lille H, sen blir lite matlagning inför kvällen för får middagsbesök av en kompis. Och imorgon blir det islandhästtur med en kompis. Blir skoj. Men hoppas verkligen att snön töat bort tills dess!
Ha en skön helg!

Kommentarer
Postat av: Lejonhjarta

Ja, visst är GPS'er till stor hjälp ibland. Kan inte förstå att vi har det som standard i taxibilarna. Visserligen så lär man sig inte hitta i stan om man fuskar med GPS'en hela tiden och den tar inte alltid bästa vägen beroende på hur den är inställd. Men när man som i veckan då jag hade sjuktransport till Sala och inser att just den kartan saknas i mappen blir man lite less. Som tur var så körde jag kunder till Sala som kunde guida och hade tur med lätta adresser när jag sen skulle hämta upp folk.



Funderar starkt på att köpa mig en egen GPS... men vägrar av princip då jag inte anser det vara min uppgift för att kunna göra mitt jobb.



Hoppas du har en skön helg!

Postat av: Lejonhjarta

EDIT...

Ska ju vara "Kan inte förstå att vi INTE har det som standard i taxibilarna."



(lite trött framåt småtimmarna)

2009-03-29 @ 01:18:15
URL: http://blogg.lejonhjarta.se
Postat av: Norpan

Lejonhjarta: Håller med, måste ju vara perfekt att ha i taxibilarna! Och det gör ju faktiskt också att man lär sig bättre till nästa gång man åker samma sträcka...OM man nu gör det. Ni borde inte behöva köpa det privat! Borde faktiskt nästan vara standard i alla bilar också. Men jag ska faktiskt ta och köpa mig en egen vid tillfälle! Ställer man in den på kortast tid tycker jag ändå den väljer bra vägar. Har haft en jätteskön helg! Hoppas du har haft detsamma!

2009-03-29 @ 16:04:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback